Izvor: eKapija | Ponedeljak, 15.06.2020.| 10:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završena gradnja prečistača otpadnih voda u Begeču - Upotrebna dozvola za desetak dana

Ilustracija (Foto: gameanna/shutterstock.com)
Prečistač otpadnih voda završen je u Begeču, a za desetak dana se očekuje upotrebna dozvola. Ova investicija vredna je 210 miliona dinara rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pozvao građane da se priključe na kanalizacionu mrežu.

- Prečistač u Begeču je četvrti posle Rumenke, Stepanovićeva i Kovilja. Važno je da ispuštamo tehnički ispravnu vodu u Dunav, taj veliki posao nas čeka da realizujemo i u Novom Sadu. Obišli smo i Begečku jamu, divnu oazu prirode gde ljudi provode vreme, ima kupača i pecaroša. Na jesen ove godine uradićemo prostorni plan za Begečku jamu da je definišemo kao turističko mesto, te da probamo da uradimo više u pogledu turizma. Uradili smo biciklističku stazu Begeč-Futog, vidite da ima biciklista, i ovde može još dosta toga da se uredi. Trenutno privatna kompanija upravlja Begečkom jamom, a mi bismo voleli da grad može više da se uključi, kako bi se taj lokalitet tretirao na pravi način. Tu mora hitno da se radi odmuljivanje, u suprotnom Begečka jama će biti sve plića i ugroženija - rekao je Vučević, navodi se na sajtu grada.

Park prirode ''Begečka jama'' nalazi se na teritoriji grada Novog Sada, na levoj obali Dunava, dužine od oko 7,8 km u naselju Begeč. Zahtvata površinu nešto manju od 500 hektara, pod zaštitom je države kao značajno prirodno dobro.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.