NavMenu

Završena gradnja prečistača otpadnih voda u Begeču - Upotrebna dozvola za desetak dana

Izvor: eKapija Ponedeljak, 15.06.2020. 10:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gameanna/shutterstock.com)Ilustracija
Prečistač otpadnih voda završen je u Begeču, a za desetak dana se očekuje upotrebna dozvola. Ova investicija vredna je 210 miliona dinara rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pozvao građane da se priključe na kanalizacionu mrežu.

- Prečistač u Begeču je četvrti posle Rumenke, Stepanovićeva i Kovilja. Važno je da ispuštamo tehnički ispravnu vodu u Dunav, taj veliki posao nas čeka da realizujemo i u Novom Sadu. Obišli smo i Begečku jamu, divnu oazu prirode gde ljudi provode vreme, ima kupača i pecaroša. Na jesen ove godine uradićemo prostorni plan za Begečku jamu da je definišemo kao turističko mesto, te da probamo da uradimo više u pogledu turizma. Uradili smo biciklističku stazu Begeč-Futog, vidite da ima biciklista, i ovde može još dosta toga da se uredi. Trenutno privatna kompanija upravlja Begečkom jamom, a mi bismo voleli da grad može više da se uključi, kako bi se taj lokalitet tretirao na pravi način. Tu mora hitno da se radi odmuljivanje, u suprotnom Begečka jama će biti sve plića i ugroženija - rekao je Vučević, navodi se na sajtu grada.

Park prirode ''Begečka jama'' nalazi se na teritoriji grada Novog Sada, na levoj obali Dunava, dužine od oko 7,8 km u naselju Begeč. Zahtvata površinu nešto manju od 500 hektara, pod zaštitom je države kao značajno prirodno dobro.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.