Izvor: Promo | Ponedeljak, 15.06.2020.| 09:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zašto je štednja u banci bolja od slamarice - Pogledajte tipove štednje u Halkbanci

(Foto: Halkbank)
Štednja u bankama već duži niz godina predstavlja bolji izbor za građane od takozvane štednje u slamaricama. Nekoliko je razloga za to: prvi i osnovni razlog je sigurnost uloga - naime, držanje novca kod kuće u slamaricama predstavlja zaista nebezbedan način štednje, i to je svakako nešto što svojim klijentima nikako ne bismo savetovali.

Drugi razlog je što štednja u banci donosi određen prinos koji svakako ne treba zanemariti kao dovoljno dobar razlog prilikom odluke da li i kome ponuditi svoju ušteđevenu na štednju.

Prilikom odluke o tome kojoj banci poveriti svoju ušteđevinu, građanima je od prevashodne važnosti da oni određenu banku percipiraju kao jaku, stabilnu, visokokapitalizovanu, sa dugoročnim ciljevima, koja svoju ponudu prilagođava potrebama svojih klijenata.

HALKBANK je ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu kako u pogledu rasta aktive i kvaliteta iste, pokazatelja likvidnosti i adekvatnosti kapitala, kao i vlasničkom strukturom iza koje stoji jedna od najvećih finansijskih institucija u Turskoj, prepoznata kao sigurno mesto za životnu ušteđevinu.

HALKBANK svojim klijentima tokom cele godine nudi veoma atraktivne uslove i to kroz više različitih tipova štednje: tu je najzastupljniji oblik štednje na našem tržištu, oročena štednja na period od 12 meseci sa isplatom kamate po isteku perioda oročenja.

Napominjemo da HALKBANK motiviše svoje klijente da svoju štednju oročavaju i na duže rokove stimulišući ih značajno višim kamatnim stopama ukoliko se odluče za rokove od 24, 25 ili 36 meseci štednje.

HALKBANK u svojoj ponudi ima i štednju sa isplatom kamate unapred, štednju sa mesečnom isplatom kamate, kao i štednju po principu dodaj sam, gde klijent ima slobodu da sam određuje nivo štednje mesečnim uplatama u iznosima od minimum 20 EUR, i to putem modernih elektronskih servisa koji su od skoro u HALKBANK ponudi. Za brigu o našim najmlađim klijentima, HALKBANK ima u ponudi Dečiju štednju, i to je tip štednje koji radi na principu štednje dodaj sam, koja se oročava do punoletstva deteta i u zavisnosti od uzrasta deteta nudi zaista sjajne uslove. Banka je razvila i fleksibilni oblik štednje, koji visinom kamatne stope na inicijalno ugovoreni rok od 36 meseci motiviše klijente da štede na duži rok, ali im omogućava da sredstva povuku i ranije i da u zavisnosti od izdržanog roka štednje, već nakon 6 meseci ostvare pravo na atraktivnu kamatnu stopu. HALKBANK nije zaboravila ni svoje klijente koji preferiraju štednju u dinarima, koja je sve više aktuelna zbog stabilnosti kursa i cena, kao i poreskog tretmana prihoda od kamate koji je u slučaju dinarske štednje oslobođen plaćanja poreza. Tako banka nudi dinarske depozite na rokove
od 3 do 12 meseci uz automatsko reoročenje sredstava.

HALKBANK poziva sve svoje klijente i potencijalne štediše da posete jednu od njenih poslovnica, kako bi u razgovoru sa savetnicima dobili najbolju informaciju o štednji koja je njima najprikladnija, uz uvek otvorenu mogućnost da se u zavisnosti od iznosa i roka štednje, dogovorimo o uslovima! Dođite da se dogovorimo!

Primeri štednje u Halkbanci:

TIP ŠTEDNJE: Klasična oročena štednja na period. Valuta: EUR. Rok 12 meseci. Minimalni iznos 10.000 EUR. Maksimalni iznos 500.000 EUR. Reprezentativni primer: Iznos depozita 20.000 EUR. Period oročenja 12 meseci. Nominalna kamatna stopa, NKS, godišnja fiksna 1,20%. Ukupno obračunata kamata 239,58 EUR. Troškovi na teret klijenta (porez 15,00%) 35,94 EUR. Ukupan iznos za isplatu klijentu: 20.203,64 EUR. Efektivna kamatna stopa, EKS 1,02%.

TIP ŠTEDNJE: Klasična oročena štednja na period. Valuta: EUR. Rok 25 meseci. Minimalni iznos 10.000 EUR. Maksimalni iznos 500.000 EUR. Reprezentativni primer: Iznos depozita 20.000 EUR. Period oročenja 25 meseci. Nominalna kamatna stopa, NKS, godišnja fiksna 1,40%. Ukupno obračunata kamata 587,72 EUR. Troškovi na teret klijenta (porez 15,00%) 88,16 EUR. Ukupan iznos za isplatu klijentu: 20.499,56 EUR. Efektivna kamatna stopa, EKS 1,19%.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.