NavMenu

Startuje kampanja "Stvarano u Srbiji" - Jedinstven žig na domaćim proizvodima u radnjama

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 15.06.2020. 09:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Mehrad Vosoughi)Ilustracija
Danas startuje novi projekat Privredne komore Srbije "Stvarano u Srbiji", kao jedan od načina za pomoć i promovisanje srpske ekonomije.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da to nije jednostavna kampanja koja se bavi promocijom domaćih proizvoda, već, kako kaže, potpuno nova filozofija.

Čadež je za RTS rekao da je stvoren kolektivni žig koji se zove "čuvarkuća", koji će pokazati ne samo da je neki proizvod proizveden u Srbiji, već će govoriti i na koji način je proizveden, kakvog je kvaliteta i koliko je uloženo domaćeg znanja, sirovina i rada.

- Kada kupac vidi žig u radnjama, on zna da je u taj proizvod uloženo više od 80% rada i vrednosti odavde iz Srbije - rekao je Čadež.

Napominje da je to nova filozofija za kupce, jer znaju da su u neki proizvod uključeni domaći dobavljači, a na taj način se stvara novac za renoviranje škola.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.