Izvor: eKapija | Subota, 13.06.2020.| 12:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

CARUK vrši ekološki nadzor rekonstrukcije dela magistralnog puta Novi Pazar Tutin

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Centar za analizu rizika i upravljanje krizama (CARUK) započeo je ekološki nadzor Projekta rekonstrukcije dela magistralnog puta Novi Pazar - Tutin, koji sprovodi turska kompanija Tašjapi.

- Stručni tim Centra pružaće tehničku pomoć izvođaču radova na sprovođenju aktivnosti zaštite životne sredine tokom rekonstrukcije puta, a u skladu sa zakonima i standardima Republike Srbije - navedeno je na sajtu Centra.

Centar je za potrebe ovog projekta već izradio Plan upravljanja životnom sredinom i Plan upravljanja otpadom. Planom upravljanja životnom sredinom identifikovani su potencijalni negativni uticaji izvođenja radova na životnu sredinu, lokalno stanovništvo i spomenike kulture, i definisane su mitigacione mere i monitoring. Planom upravljanja otpadom su predviđene vrste otpada, koje će se generisati prilikom izvođenja radova, i propisane procedure upravljanja otpadom u cilju zaštite životne sredine.

Ekološki nadzor i konsalting u oblasti zaštite životne sredine i upravljanja otpadom stručni tim Centra obavljaće tokom trajanja Projekta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.