NavMenu

Od 15. juna građani Srbije mogu u Grčku bez testova i karantina

Izvor: eKapija Petak, 12.06.2020. 15:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Netfalls Remy Musser/shutterstock.com)Ilustracija
Preneo sam našu odluku da građani Grčke mogu da putuju u Srbiju bez ikakvih ograničenja, bez testova i potrebe da budu u karantinu. Ministar Dendijas mi je potvrdio da će od 15. juna to isto moći i u obrnutom smeru, dakle da građani Srbije mogu da dolaze u Grčku bez testova i drugih ograničavajućih mera - saopštio je juče ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, tokom boravka u Atini.

Dačić je tamo razgovarao sa ministrom spoljnih poslova te zemlje Nikosom Dendijasom. Tom prilikom razmotrena su sva važna pitanja iz oblasti bilateralne saradnje, kao i aktuelne teme na planu prevazilaženja posledica pandemije COVID-19.

On je rekao da je svom sagovorniku uputio molbu da i u Briselu zastupa naše stavove da se ova mera, takođe, počne primenjivati u skladu sa preporukama EK, tako da od 1. jula građani Srbije mogu da putuju bez ograničenja u zemlje članice EU.

- Očekujemo veliki broj naših turista u Grčkoj, ali moram da kažem i da je 50.000 hiljada grčkih turista prošle godine bilo u Srbiji - rekao je Dačić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.