NavMenu

Divac i Kukoč u filmu "Jednom braća" - "NBA Entertainment" snima film o košarkašima

Izvor: Blic Utorak, 02.02.2010. 15:49
Komentari
Podeli

Vlade Divac, naš proslavljeni sportista, akter je filma "Jednom braća" koji govori o poslednjoj košarkaškoj reprezentaciji SFR Jugoslavije, a tim povodom on je posetio grob nekadašnjeg saigrača Dražena Petrovića u Zagrebu. Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije je u pratnji filmske ekipe "NBA Entertainmenta", takođe, odao počast i preminulom košarkaškom stručnjaku Krešimiru Ćosiću.

- Dražen i ja smo bili vrlo bliski, kao saigrači u reprezentaciji bivše Jugoslavije, te smo i došli zajedno u NBA ligu 1989. godine. Putevi su nam se razišli kada je počeo rat i nikada nismo imali vremena da se nađemo i razrešimo naše nesporazume - rekao je Vlade Divac.

- Snimamo priču o prijateljstvu prekinuto ratom i o tome šta može iz toga da se nauči. Do jednog trenutka bili su bliski kao braća, a onda se država kojoj su pripadali raspala, a time i njihovo prijateljstvo koje je u tim okolnostima očigledno bilo nemoguće održati. Zbog Draženove smrti ta je tragedija postala daleko veća jer Vlade nije dobio priliku da raspravi neke stvari kao što je to uspeo s Kukočem i Rađom - rekao je reditelj filma Majkl Tolajn za hrvatske medije. Film je sniman i na zagrebačkim ulicama, a Divac je posetio i Draženovog brata Aleksandra, kao i majku Biserku.

- Ovde su bili i Maradona, Sabonis, Samaran i svi najveći hrvatski sportisti, a svi ti trenuci u meni bude stare rane. Ipak, posete sportskih veličina poput Divca daju mi snagu - izjavila je Biserka Petrović za "Večernji list".

Dokumentarac "Jednom braća" najavljen je kao deo serijala koji donosi 30 velikih sportskih priča u poslednje tri decenije, u filmu bi trebalo da se pojave i Dušan Ivković, Žarko Paspalj, Toni Kukoč i Dino Rađa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.