NavMenu

Ispaljen rekordan broj protivgradnih raketa

Izvor: eKapija Sreda, 10.06.2020. 13:46
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija / Aleksandra)
Samo u toku jučerašnjeg dana sa 243 lansirna centra ispaljene su čak 983 rakete, što predstavlja apsolutni rekord do sada, navedeno je u saopštenju Ministartsva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kako bi obezbedili maksimalnu moguću zaštitu, kako voćarskih zasada i useva uopšte, tako i druge imovine, samo za ovu godinu je obezbeđeno 17.000 raketa, iako je optimalan broj za naše potrebe daleko manji i iznosi oko 12.000, dodaje se.

- Rekord u broju ispaljenih raketa postignut je samo zahvaljujući novim automatskim lansirnim stanicama koje su još prošle godine raspoređene u okviru Radarskog centra Valjevo. Novom automatizovanom sistemu potrebno je svega 20 sekundi da ispali rakete i može da gađa do 16 ciljeva. Ove godine počinje i izgradnja potpuno novih automatskih sistema na Radarskom centru Užice i Radarskom centru Bukulja, čime će se zaštiti i druge dve najkritičnije tačke u Srbiji - ističe se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.