NavMenu

Evropska komisija zabrinuta zbog spajanja kompanija Fiat Chrysler i Peugeot Citroen

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 08.06.2020. 17:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: aSuruwataRi/shutterstock.com)Ilustracija
Tržišnog regulatora Evropske unije brine spajanje Fiat Chrysler-a i Peugeot Citroen-a, jer će udruženi imati veliki udeo na tržištu kamioneta, i možda će tražiti izvesne ustupke kako bi ovaj "brak", vredan 50 mlrd USD, bio odobren, rekli su za Reuters izvori upućeni u dešavanja.

Dve kompanije, koje bi spajanjem postale četvrti najveći svetski proizvođač automobila, obaveštene su o zabrinutosti Evropske komisije prošle nedelje.

Ako Fiat i PSA ne uspeju da otklone sumnje Evropske komisije u naredna dva dana i odbiju da ponude koncesije do srede, kada im ističe krajnji rok da to učine, njihov sporazum će se naći pred četveromesečnom istragom.

Nadležni iz Komisije za konkurenciju u EU, koja je odredila 17.jun kao rok za preliminarno razmatranje ovog predmeta, odbili su komentar.

Izdvajanje dela poslovanja koji se preklapaju kod preduzeća, što je uobičajen zahtev regulatora kako bi se obezbedila veća konkurencija, može da predstavlja problem tehničke prirode za ova dva proizvođača automobila, navodi Reuters .

Fiat i PSA žele da udruže snage kako bi neutralisali negativne efekte usporavanja tražnje i lakše podneli troškove proizvodnje ekološki čistijih vozila da bi ispunili zahteve pooštrenih propisa o emisiji gasova.

S njihovim spajanjem, pod istim krovom bi se našle marke automobila italijanskog proizvođača, kao što su Fiat, Jeep, Dodge Ram, Maserati, brendovi francuske kompanije - Peugeot, Opel i DS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.