NavMenu

Poslednji ciklus anketiranja privrednika u okviru istraživanja "Zajedno kroz krizu"

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 08.06.2020. 15:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com)Ilustracija
Privredna komora Srbije (PKS), u saradnji sa USAID Projektom saradnje za ekonomski razvoj, pokreće treći ciklus anketiranja privrednika u okviru istraživanja "Zajedno kroz krizu".

Istraživanje je posvećeno ekonomskim aspektima krize prouzrokovane pandemijom virusa covid-19.

Reč je o konačnoj fazi istraživanja započetog u martu ove godine, kako bi se, kroz praćenje promena u poslovanju uzrokovanih krizom, što bolje odgovorilo na zahteve privrede, navodi se u saopštenju PKS.

Cilj ankete je sagledavanje efekata korona krize na poslovanje privrede i uslova potrebnih za njen oporavak. PKS i na ovaj način želi da čuje mišljenje privrednika, kao i njihovu procenu dosadašnje podrške Komore za vreme trajanja krize. Upitnik je dostupan u onlajn formi OVDE do podneva u petak, 12. juna.

U fokusu istraživanja, mesec dana nakon ukidanja vanrednog stanja, jesu vrste prepreka koje privrednici vide na putu oporavka. Takođe, anketa treba da obezbedi odgovore na to koliko firmi je deo globalnih lanaca vrednosti, koje su im strategije oporavka iz krize, i posebno, koje su mere preduzete kako bi se vratili na nivo pre krize.

Upitnik je osmišljen tako da pruži relevantne odgovore i po vremenskim presecima u ukupnom periodu trajanja krize, kao i po sektorima, regionalnoj zastupljenosti, veličini preduzeća.

S obzirom na to da je ovo finalni upitnik u istraživanju, daće i objedinjeni pregled kretanja stanja firmi koje su učestvovale u istraživanju u sva tri ciklusa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.