Izvor: eKapija | Nedelja, 07.06.2020.| 18:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija bolnice u Smederevskoj Palanci počinje u ponedeljak - Investicija vredna više od 3 milijarde dinara (FOTO)

Budući izgled bolnice (Foto: Opština Smederevska Palanka)
Rekonstrukcija Opšte bolnice "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palaci, vredna više od 3 milijarde dinara, počinje u ponedeljak, 8. juna, potvrđeno je za eKapiju iz opštinske uprave.

Rekonstrukcija će biti urađena u tri faze, a završetak svih radova očekuje se 2021. godine.

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen ističe da se već tri godine radi na pripremi dokumentacije i projekata koji prate ovu investiciju.

Prva faza, kako kaže Vučen, podrazumeva zamenu krova, kompletne stolarije, fasade, pokrivača i izgradnju prijema, izradu terase, opreme i svega što pripada mašinskim radovima. Drugom i trećom fazom, predviđena je izgradnja i opremanje novog bloka, ukupne površine preko 5.000 m2.

- Izgradnja novog bolničkog bloka omogućiće produženje raspoloživog kapaciteta, kao i izgradnju novih modernih operacionih sala u kojima do sada nisu bili mogući - kazao je Vučen.

Kako dodaje, u krugu bolnice biće izgrađen i helidrom, koji će se koristiti samo za hitne slučajeve, a koji će biti direktna veza bolnice sa Koridorom 10 i drugim zdravstvenim centrima u Srbiji.

Izvođač radova je beogradska firma W.D. Concord West doo i novosadska firma Gat doo. Rekonstrukciju finansira Vlada Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja.


Donacija korejske kompanije

Predstavnici korejske kompanije Kyungshin Cable u ponedeljak uručiće donaciju palanačkoj bolnici u vidu medicinske opreme. Doniraće deset monitora i CTG aparat.

Prisutnima će se obratiti ministar Zlatibor Lončar i direktor kompanije Seo Jae Keun.

S.PetrovićFotogalerija
Opšta bolnica u Smederevskoj Palanci

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.