NavMenu

Slobodan Vučićević odlazi iz "Crvene zvezde"?

Izvor: Politika Subota, 30.01.2010. 12:14
Komentari
Podeli

Slobodan VučićevićSlobodan Vučićević

S obzirom na to da otvoreno pismo predsednika u ostavci Slobodana Vučićevića od 13. novembra, kada je pozvao sve zvezdaše na mobilizacija, nije dalo rezultata, najverovatnije sledi odlazak sa Malog Kalemegdana glavnog finansijera kluba u protekloj sezoni. "Pozivam sve koji vole Crvenu zvezdu da se trgnu, probude, mobilišu i ulože neophodnu energiju i stanu iza kluba" – bio je poslednji vapaj Vučićevića, na koji do današnjeg dana nije bilo odgovora.

Samo mesec dana pre toga, održana je Skupština kluba u trećem pokušaju (bila zakazana prvo za 31. avgust, pa 10. septembar) na kojoj je izabran najglomazniji upravni odbor u istoriji košarke (25 članova), ali ne i predsednik i četiri potpredsednika. Izjavu ohrabrenja dao je tada jedan od novih članova Zvezdine "vlade", poznati trener Božidar Maljković.

– Moj ulazak u klub nije direktno u vezi s košarkom. Želim da stvorim još jaču ekipu od one u dresovima, tim u odelima i kravatama. Uveravam vas da će tu biti odličnih igrača.

Ali, u praksi i javnosti ti "igrači" nisu viđeni, mada su neki od njih postali članovi izvršnog odbora koji je formiran 19. oktobra (Slobodan Vučićević, Zoran Drakulić, Klod Kolaro, Božidar Maljković, Nenad Šarenac, Goran Trivan i Brataislav Đorđević).

Kroz teške klupske finansijske i organizacione probleme odvijalo se, po sličnom principu, formiranje tima i takmičarski ciklus. Izuzetno kasno, 8. avgusta, postalo je izvesno da Svetislav Pešić ne želi da nastavi posao pod ponuđenim uslovima, a naslednika je dobio tek 24. septembra.

Pred Acom Petrovićem je bio delikatan zadatak da okupi ekipu dve nedelje pred početak sezone. Dva dana kasnije stigao je Vuk Radivojević, 29. septembra Bugarin Filip Videnov, a 1. oktobra "sleteo" je američki plejmejker Moris Bejli. Posle startnog poraza u Podgorici, 17. oktobra pridružio mu se i zemljak, centar Dvejn Džons, ali je samo par dana kasnije, ne odigravši ni jedan zvaničan meč vratio ekonomu dres sa brojem 22 i pod čudnim okolnostima napustio Beograd. Centar je ostao nerešen problem, ali je ubrzo došlo do promene organizatora igre. Bejliju je 20. novembra uručen otkaz, a istog dana zamenio ga je zemljak Majk Tejlor.

Pred kraj godine, na seriju slabih rezultata u regionalnoj ligi, nadovezali su se dugovi prema igračima. Marko Kešelj i Tadija Dragićević su 23. decembra podneli zahteve za raskid ugovora, a sutradan Petrović je podneo ostavku posle poraza od Budućnosti u "Pioniru", ali je nasledniku ostavio veliki kapital u Evrokupu. Tri dana kasnije za šefa stručnog štaba imenovan je Aleksandar Trifunović, ali nije izbegao refleksiju finansijskog kolapsa. Klub je odustao od dogovora s dugogodišnjim kapitenom Tadijom Dragićevićem, uz zagonetku, u kom sastavu će "crveno-beli" završiti sezonu.

Bez predsednika i potpredsednika, osnovno pitanje je ko rukovodi Zvezdom i na kome će se slomiti kola. Kako "Politika" saznaje, generalni menadžer Milan Opačić "prozvao" je članove upravnog odbora i upozorio one koji nisu "ušli čip", da mogu da napuste igru. Od "odela i kravata" očigledno neće biti vajde, a klubu je potrebna hitna finansijska injekcija. U suprotnom, sledi "katanac", a u najblažoj varijanti, već godinama viđena priča na Malom Kalemegdanu – "deca su se malo zaigrala"...

(Napomena:tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Politika" od 30.1.10)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.