Izvor: Danas | Petak, 29.01.2010.| 10:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvoren Medijski centar Vojvodine - Novi Sad se priključio Beogradu i Nišu

Novi Sad će prvi put dobiti Medija centar koji će biti reprezentativan poput onih u Beogradu i Nišu, što će puno značiti ne samo za Nezavisno društvo novinara Vojvodine, kojem će to biti put ka samoodrživosti, stabilnosti i zapošljavanju, nego će koristi imati i pokrajinske i gradske vlasti, istakao je predsednik NDNV Dinko Gruhonjić, prilikom jučerašnje (28. januar 2010. godine) posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i obilaska prostorija NDNV, u Zmaj Jovinoj ulici broj 3, gde će se nalaziti Medijski centar Vojvodine.

Gruhonjić je podsetio da je NDNV prošle godine bilo u veoma nezavidnoj situaciji, jer je iseljeno iz prostora u kojem se nalazilo 19 godina, pošto je ta imovina vraćena crkvi i iskoristio priliku da se zahvali što su im gradske vlasti omogućile da dobiju novi prostor i prepoznale značaj ovog udruženja koje ove godine obeležava 20. godišnjicu postojanja i time je najstarije nezavisno udruženje novinara na prostoru bivše Jugoslavije.

- Svako društvo koje želi da bude demokratski otvoreno mora da ima izuzetno razvijene medije. Mediji su tu da bi obaveštavali javnot i pružali informacije, i u tom smislu, pomoć razvoju medija i njihovih udruženja je uvek od velikog značaja. Zahvaljujući NDNV, Novi Sad će prvi put dobiti Medija centar, koji će biti važan ne samo za novinare, već i za širu javnost, jer će omogućiti da se na efikasniji način na jednom mestu pruži daleko veći broj informacija - rekao je Jovanović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.