NavMenu

Privrednici zbog pandemije svesniji značaja ulaganja u IKT i Data centre - Tim kompanije ENEL PS odgovara na izazove u bilo koje doba dana (VIDEO)

Izvor: Promo Sreda, 03.06.2020. 11:26
Komentari
Podeli
(Foto: ENEL PS)
ENEL PS čini tim koji može da odgovori na problem u bilo koje doba dana, na raspolaganju su 24 časova dnevno. Veliki broj njihovih klijenata čine sistemi kao što su bolnice, telekomunikacione kompanije i elektrosnabdevanje. Sve su to sistemi od izuzetnog značaja za funkcionisanje opšte infrastrukture u celoj našoj zemlji. Olivera Zlatić, general manager kompanije ističe da veruje da su kao i druge firme tokom vanrednog stanja bili zatečeni sa mnogo pitanja o tome kako da nastave i organizuju rad, a da se i zaposleni i klijenti osete sigurno i dobro.

- U hodu smo donosili odluke, slušali smo savete drugih, ali pre svega ideje samih naših servisera koji su na terenu videli kako mogu i kako treba da se štite dok obavljaju svoj posao. Organizovali smo terenske timove da funkcionišu tako da se kolege mogu lako smenjivati međusobno, i naravno da mogu od kuće da odlaze na teren. Saradnja sa kolegama koji administriraju posao je istinski timska pa smo sve usmerili da jedni drugima maksimalno olakšamo posao. Kako su neke od naših usluga upravo vezane za daljinski nadzor opreme, praćenjem statusa i alarmnih stanja, koristili smo sopstvena znanja za razvoj digitalizovanja administrativnih procese servisa – od izrade zapisnika na terenu do izdavanja faktura. Dezinfekciono sredstvo za suvo pranje ruku, rukavice i maske su postale deo svakog kompleta alata naših servisera. Obezbedili smo i potvrde za kretanje kako bi mogli da odgovorimo na sve hitne intervencije i time obezbedimo našim klijentima zaista nesmetan rad u doba krize.


Najveći izazov, kako kaže, bila je saradnja sa partnerima iz inostranstva.

- Nabavka svih potrebnih uređaja i rezervnih delova je otežana kada se granice zatvore. Dobrom saradnjom sa partnerskim firmama ali i sa korisnicima smo prevazišli i ovu vrstu izazova. Partnerske firme su nas podržale maksimalno koliko su uslovi dozvoljavali, a naši korisnici su imali razumevanja za prilagođene rokove. Upravo se tu pokazala velika saradljivost i timski rad interno i eksterno kao najveća snaga koju dobrim partnerskim odnosima gradimo preko 25 godina koliko poslujemo.

Komunikacija na daljinu, putem interneta, odigrala je ključnu ulogu u tome da se poslovanje mnogih kompanija ne prekine tokom pandemije. Direktorka Olivera Zlatić ističe da poslednjih godina možemo da vidimo ekspanziju IKT-a, pa se može videti i porast ulaganja u Data centre.

- Definitivno se razvija svesnost značaja novih tehnologija i potrebe ulaganja u taj deo privrede. Ima još dosta prostora da učimo i da se razvijamo na tom polju. Zato se trudimo da pri svakom susretu sa našim korisnicima ili potencijalnim korisnicima objasnimo značaj zaštite IKT-a kroz izgradnju Data centara.

Naša sagovornica navodi da nas je pandemija koja je zadesila ceo svet upravo tome uči – da ojačamo ono što imamo i da se pripremimo za krizne situacije u meri u kojoj možemo da predvidimo problem.

- Besprekidno napajanje i precizna klimatizacija, koje obezbeđujemo na više različitih načina, jeste vredno ulaganja pogotovo za sve one koji razmišljaju da svoje aktivnosti prebace na digitalno funkcionisanje. Besprekidno napajanje i precizna klimatizacija je velika pomoć i zaštita svakog sistema koji obezbeđuje digitalno funkcionisanje, pa se može reći da posao koji radimo obezbeđuje onaj jedan šraf koji omogućava da ceo sistem radi bez stajanja. Svesnost kompanija o značaju ulaganja IKT-a jeste blago porasla ovim novim iskustvom i nadamo se da će svi postati svesniji ulaganja u IKT tehnologije kao i u njihovo preventivno održavanje.

Ističe da su uvek tu da pomognu klijentima.

- Pandemija nas je naučila da je bitno da ojačamo naš imuni sistem kako bi se branili od virusa i da preduzmemo mere zaštite kako ne bismo sebe doveli rizičnim ponašanjima u opasnost od zaraze. Može se reći da po istom principu želimo da osiguramo rad svih naših postojećih i potencijalnih klijenata. Potrebno je da se svi potrudimo da zaštitimo sisteme, infrastrukturu i nesmetan rad tako što ćemo graditi kvalitetno, kao što je važno da preduzmemo preventivne mere kako bi te iste sisteme održavali u maksimalno besprekornom radu. Data centri koje gradimo upravo to i osiguravaju – zato je vredno ulagati u ovaj deo budućnosti. Mi smo tu da pomognemo i spremni smo da svoju stručnost upotrebimo.

ENEL PS u narednom periodu nastaviće da radi kao i do sada. Ulaganjem u stručnost zaposlenih u obuke koje obezbeđuju specifična znanja i veštine servisera nastavljaju da grade jak tim stručnih lica koji mogu da daju rešenja za različite probleme.

- Ulaganjem u saradnju sa stranim i domaćim proizvođačima kvalitetne opreme osiguravamo da naša ponuda bude aktuelna i konkurentna na tržištu. Kontinuiranim radom na održavanju odličnih odnosa sa svim saradnicima radićemo na daljem rastu i razvoju našeg servisnog centra. Naša pouzdanost je naša snaga – nije samo slogan nego misija koju svakodnevno opravdavamo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Za 10 meseci zabrane izvoza robe šteta 200 mil EUR

Zbog zabrane trgovine srpskim proizvodima na teritoriji Kosova i Metohije od juna 2023. godine, pa do sada, domaća privreda beleži gubitak od 150 do 200 mil EUR. To Srbiji, ipak, ništa ne znači, kako navodi Bojan Stanić, pomoćnik direktora Sektora za strateške analize i usluge pri Privrednoj komori Srbije (PKS), jer vlasti u Prištini i dalje ne odustaju od svoje politike, tako da našoj zemlji ostaje samo da sabira gubitke, jer na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.