Izvor: eKapija | Sreda, 03.06.2020.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro kreće gradnja fabrike kafe u Požarevcu - Postrojenje na 1.600 m2, vrednost investicije 2,9 mil EUR.

Ilustracija (Foto: gori910/shutterstock.com)
Grad Požarevac ustupio je zemljište u Severnom bloku industrijske zone, bez naknade kompaniji Bambi Success koja će izgraditi fabriku za proizvodnju kafe u kojoj će raditi 22 radnika. Vrednost investicije je oko 2,9 mil EUR. Ugovor su potpisali zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović i direktor Bambi Success DOO Aleksandar Miljković, navodi se na sajtu Grada.

Direktor Bambi Success DOO Aleksandar Miljković rekao je da očekuje da uskoro krenu sa izgradnjom fabrika. U prvoj fazi izgradiće 1.600 m2 fabrike sa planiranim kapacitetom od 200 tona kafe na mesečnom nivou.

Kako je naveo, očekuje da u narednoj godini već pređu u drugu fazu, proširenjem na još jednu parcelu i povećanjem proizvodnje, a investicija bi tada trebalo da premaši 3 mil EUR.

- Posebno mi je drago što će čitavu investiciju voditi Požarevljani u saradnji sa grčkim partnerom. Kao što sam već rekao, ovo je prva investicija koja će se realizovati u Novoj industrijskoj zoni u Požarevcu, u kojoj su upravo završeni radovi na putnoj infrastrukturi, i da će sa otvaranjem prve fabrike, industrijska zona i praktično početi da funkcioniše - rekao je zamenik gradonačelnika Požarevca Saša Pavlović.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.