Izvor: Novosti | Sreda, 03.06.2020.| 09:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ove nedelje tender za izgradnju prvog dela kanalizacione mreže u Petrovaradinu

Ove nedelje biće raspisan tender za izgradnju prvog dela kanalizacione mreže dužine 1,8 kilometara u Petrovaradinu, čime će biti obuhvaćeni Bukovački do i Karagača, delovi grada koji decenijama vape za kanalizacijom, najavio je gradonačelnik Novog Sad Miloš Vučević.

- Veliki izazov će u tom pogledu biti za naselje Sadovi, pa je odlučeno da Grad konkuriše za sredstva iz republičkog Programa "Srbija 2025" - rekao je Vučević.

On je prilikom obilaska Podgrađa napomenuo da je u izgradnju i obnovu infrastrukturnih objekata u Petrovaradinu u proteklih osam godina uloženo 1,4 milijarde dinara i najavio nastavak investiranja u razvoj tog dela grada na sremskoj strani.

- Još mnogo toga ćemo ovde da radimo. Podgrađe će biti turistički najatraktivniji deo grada.

Vučević je podsetio da su tokom tog perioda u Petrovaradinu su obnovljeni putevi, vodovodna i kanalizaciona mreža, objekti škola i obdaništa, podgrađe tvrđave, izgrađena sportska hala.

Na području Petrovaradina u toku je izgradnja buduće brze pruge Beograd-Novi Sad a nekadašnji metalski gigant Pobeda dobila je novog vlasnika koji gradi novu halu od 100.000 m2 .

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.