NavMenu

Napravljena aplikacija koja meri da li ste na bezbednoj socijalnoj distanci

Izvor: Startit Utorak, 02.06.2020. 17:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hedgehog94/shutterstock)Ilustracija
Uz pomoć AR tehnologije, Sodar vizuelizuje prsten od dva metra i na taj način pomaže da korisnici osveste razdaljinu na kojoj treba da se nađu od drugih ljudi.

Naime, web aplikacija Sodar, omogućava korisnicima novijih Androida koji koriste Chrome pretraživač da provere da li je njihova udaljenost od drugih ljudi bezbedna u cilju prevencije širenja korona virusa.

Pre upotrebe alata, potrebno je odobriti 3D mapu i korišćenje kamere, a odmah nakon toga, Sodar će pokazati razdaljinu od dva metra koja je preporučena od strane Svetske zdravstvene organizacije.

Poreklo Sodar aplikacije je Experiments with Google projekat i njihova sekcija Hack to Help. Pomenuti projekat ima 14 različitih kolekcija i broji preko 1,500 eksperimenata. Svako ko želi da učestvuje i predstavi svoj eksperiment na ovoj platformi to može da učini i na taj način doprinese projektu.


Inače, Google je lansirao Sodar u vreme ublažavanja mera u većini zemalja, kada se preporučuje nošenje maski i rukavica, kao i socijalna distanca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.