Izvor: Instore.rs | Utorak, 02.06.2020.| 16:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Organski lešnici Zaum iz Severne Makedonije na policama lanca Coop u Švajcarskoj

Ilustracija (Foto: Valentyn Volkov/shutterstock.com)
Isporuka prve tone organski uzgojenih lešnika Nelkoski Organic iz Struge, krenula je za Švajcarsku, gde će se od sredine juna naći na policama trgovačkog lanca Coop u ovoj zemlji.

Lešnici u Strugi proizvode se na organski način, što je kompaniji omogućilo da dobiju Bio Swiss sertifikat i probiju se na ovo važno evropsko tržište. Do kraja godine kompanija iz Severne Makedonije namerava da snabdeva prodavnice Coop sa oko 7 tona organskih lešnika.

Nelkoski Organic je porodično preduzeće osnovano pre deset godina, kada su u voćnjaku imali 500 zasada. Danas, njihov voćnjak zauzima površinu od 10 hektara, a imaju i mali pogon za preradu i pakovanje lešnika marke Zaum.

Kako poručuju iz kompanije, sa maloprodajnim lancem Coop u Švajcarskoj uspostavili su saradnju uz pomoć programa IME - Increasing Market Employability.

- Uz pomoć programa uspeli smo da kupimo uređaj za vakumsko pakovanje, čime smo ispunili standarde za prodor u objekte Coop i ponudili lešnike u vrećama od 15 kilograma. Osim toga, IME nam je omogućio kupovinu uređaja za palete kako bismo ispunili neophodne logističke propise prilikom transporta - poručio je Boško Nelkoski, vlasnik kompanije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.