NavMenu

Nabavljena računarska oprema za sve osnovne škole u Rumi - U planu ulaganje u infrastrukturu, uskoro tender za udžbenike

Izvor: eKapija Utorak, 02.06.2020. 10:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)Ilustracija
Direktorima svih rumskih osnovnih škola predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić uručio je novu računarsku opremu. Projekat modernizacije nastave u rumskim školama započet je početkom ove godine, kada je nova računarska oprema uručena svim srednjim školama.

Pored računara i monitora ovog puta, u skladu sa školskim potrebama, Opština Ruma je kupila i prateću opremu: štampače, multifunkcionalne uređaje, kopir aparat i platno za projekcije, navedeno je na sajtu Opštine.

- Danas smo podelili 20 računara, štampače, skenere, sve ono što su škole tražile. Škole u ovom momentu ne rade punim kapacitetom, no, informatički kabineti će biti spremni za redovnu nastavu. Uručili smo svakoj školi i po 250 zaštitnih maski i zaštitnih rukavica, s obzirom da tek predstoje završni ispiti za maturante. Razgovarali smo sa direktorima i o svim problemima i svim pitanjima koji se tiču, kako infrastrukture u školskim zgradama, tako i o svemu onom neophodnom da bi se osnovno obrazovanje podiglo na viši nivo. Mi smo kao lokalna samouprava pripremili 17,5 miliona dinara za infrastrukturne radove u ovoj godini - izjavio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.


U objekte osnovnog obrazovanja će biti uloženo 14 miliona dinara, a 3,5 miliona dinara u srednjoškolske. Pored toga Opština Ruma je izdvojila i 35 miliona dinara za kupovinu udžbenika za sve učenike osnovnih škola. Predsednik Mančić je rekao da će tender za nabavku udžbenika biti raspisan u narednih 15 dana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.