Izvor: eKapija | Nedelja, 31.05.2020.| 18:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prihvaćena ponuda za gradnju javnih garaža u Novom Sadu - Budućem partneru koncesija za upravljanje na 40 godina

Ilustracija (Foto: Laszlo66/shutterstock.com)
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je za RTV da je prihvaćena ponuda za koncesiju za javne garaže i dodao da će Novi Sad dobiti četiri nove garaže od kojih će tri biti podzemne.

Podsetimo, Grad Novi Sad raspisao je krajem 2019. javni poziv za davanje koncesije za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje javnih garaža na teritoriji Grada. Kako se navodi, Grad će obezbediti građevinsko zemljište, a privatnom partneru se koncesija daje na period od 40 godina. Prvobitni rok za podnošenje ponuda bio je 21. februar, ali je on zbog vanrednog stanja produžen.

Predmet javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije, jeste projektovanje, izgradnja, upravljanje i održavanje četiri garaže na teritoriji Grada Novog Sada, s tim što svaka pojedinačna javna garaža čini posebnu partiju u postupku davanja koncesije.

U Ulici Modene planirana je gradnja podzemne garaže, a broj podzemnih etaža nije ograničen. Bruto površina jedne etaže je približno 3.500 m2, a kapacitet garaže je okvirno 100 putničkih automobila po etaži.

Na uglu Uspenske i Šafarikove ulice planirana je nadzemna javna garaža na četiri sprata, a površina garaže je oko 10.500 m2. Kapacitet garaže je okvirno 70 putničkih automobila po etaži.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji u planu je i izgradnja, upravljanje i održavanje javne garaže kod zgrade Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine. Planirano je da garaža bude podzemna, sa dve podzemne etaže, ukupne površinee približno 6.000 m2. Kapacitet garaže je okvirno 90 putničkih automobila po etaži.

Četvrta garaža bi trebalo da se nalazi na Trgu republike i planirano je da bude podzemna na dve etaže,površine 14.000 m2 i kapaciteta 400 putničkih automobila.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.