Izvor: epancevo.rs | Nedelja, 31.05.2020.| 18:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gradi se sistem za preradu otpadnih voda u Pančevu - Projekat u dve faze, do 2030 godine, vrednost investicije 44 mil EUR

Ilustracija (Foto: John Kasawa/shutterstock.com)
Projekat Izgradnje integralnog sistema za sakupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda Grada Pančeva podrazumeva završetak izgradnje kanalizacione mreže otpadnih voda u Pančevu i svim naseljenim mestima, transport svih otpadnih voda iz grada i naseljenih mesta do postrojenja za preradu otpadnih voda i izgradnju jedinstvenog postrojenja za preradu otpadnih voda za Grad Pančevo i sva naseljena mesta.

- Značaj ovog projekta je ogroman pre svega u ekološkom smislu, jer će biti zaštićen kvalitet podzemnih voda i otvorenih tokova Dunava, Tamiša, Nadela, Ponjavice i kanalske mreže. Vrednost ovog projekta iznosi 44 mil EUR i biće finansiran zajedničkim sredstvima Vlade Republike Srbije i Grada Pančeva - rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.

Realizacijom ovog projekta sprečiće se zagađenje otvorenih vodotokova Tamiša, Dunava, Nadele, Ponjavice, kanalske mreže, zatim zagađenje podzemnih voda, životna sredina biće zdravija, kao i viši higijenski standard života građana u gradu i naseljenim mestima.

- Biće izgrađeno 175 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže u svim naseljenim mestima i 85 kilometara potisnog voda koji je neophodan za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda - dodao je Pavlov.

Ovaj projekat predstavlja najveću investiciju do sada u oblasti infrastrukture i biće realizovan u dve faze, do 2030. godine, a biće finansiran sredstvima Vlade Republike Srbije i Grada Pančeva.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.