NavMenu

KBC banka dobila kredit Evropske investicione banke za zajmove malim preduzećima - privrednicima 20 mil EUR

Izvor: Beta Sreda, 27.01.2010. 15:14
Komentari
Podeli

KBC banka i Evropska investiciona banka (EIB) su potpisale ugovor o kreditu od 20 mil EUR za kreditiranje malih i srednjih preduzeća i investicionih projekata lokalne samouprave u Srbiji.

Garanciju za kredit je dala KBC Dablin, saopšteno je danas (27. januar 2010. godine) iz KBC banke.

KBC banka će iz sopstvenih sredstava obezbediti dodatnih 20 mil EUR za kreditiranje malih preduzeća i projekata lokalne samouprave i preduzeća.

Predviđeno je da se 70% ukupne sume iskoristi za kredite malim i srednjim preduzećima, a ostalo će dobiti lokalne samouprave ili druga pravna lica za projekte ekonomije znanja, energije, zaštite životne sredine, zdravstvo i obrazovanje, industriju, turizam i druge
usluge.

Za projekte malih i srednjih preduzeća odobravaće se krediti na četiri do 12 godina, a za projekte lokalne samouprave na četiri do 15 godina uz period počeka od 12 meseci.

Među uslovima za kredit za mala preduzeća je da nemaju više od 250 zaposlenih i da vrednost ukupne investicije ne premašuje 25 mil EUR. EIB može da finansira do 100% investicije pri čemu maksimalni iznos ne može da bude veći od 12,5 mil EUR.

Saopšteno je i da se krediti za lokalnu samoupravu i druge korisnike mogu utrošiti za kupovinu materijalnih sredstava isključujući zemljište, za troškove istraživanja i razvoja, nabavku obrtnih sredstava, izgradnju distributivne mreže.

KBC banka koja ima 71 poslovnicu u Srbiji, članica je KBC grupe koja radi u 35 zemalja sveta i ima više od 12 miliona klijenata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.