Izvor: eKapija | Petak, 29.05.2020.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi tender za projektanta auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Kompanija China Shandong International Economic & Technical ogranak Beograd, raspisala je drugi tender za idejni projekat auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. Rok za slanje ponuda je 15. jun.

Kako je rečeno za eKapiju iz kompanije China Shangdong International, novi tender je raspisan jer na prethodnom, objavljenom, pristigle ponude nisu ispunile potrebne uslove.

- Prvi tender je obustavljen, jer većina ponuđača nije ispunila zahteve - rekli su za naš portal iz ove kompanije.

Inače, planirano je da na auto-putu, ukupne dužine 110 km bude izgrađeno 12 petlji, tri mosta i jedan železnički most, a procenjena vrednost izgradnje iznosi 600 mil EUR. Predviđena brzina na auto-putu je 130 km na sat.

Podsetimo, pre nedelju dana Vlada Srbije donela je odluku o izradi Prostornog plana područja posebne namene koridora auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad.

Iz Ministarstva saobraćaja ranije su istakli da će povezivanje Zrenjanina auto-putem sa Novim Sadom i Beogradom obezbediti brži i bezbedniji saobraćaj između ova tri grada, kao i brže i bezbednije povezivanje celog severnog, istočnog i srednjeg Banata sa Beogradom i administrativnim centrom Vojvodine.

- Trenutno, realizacija projekta je u fazi izrade projektnog zadatka, što podrazumeva i izbor optimalne varijante trase autoputa, naručito za pravac Beograd-Zrenjanin i definisanje projektnog zadatka za izradu plana područja posebne namene. Nakon toga će se krenuti u izradu projektno-tehničke dokumentacije - naveli su iz resornog ministarstva.

Ministarka Zorana Mihajlović najavila je ranije da će dokumentacija za ovaj projekat biti gotova ove godine.

S.P.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.