Izvor: Novosti | Petak, 29.05.2020.| 11:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nišlije će 100 EUR od države uložiti u sređivanje zapuštenog parka i novi mini sportski teren

Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)
Grupa građana niškog naselja Brzi Brod došla je na ideju da pomoć od države od 100 EUR uloži u sređivanje zapuštenog parka i napravi novi mini sportski teren. Prijatelji iz detinjstva, komšije, članovi košarkaške sekcije i svi oni koji čine udruženje Prijatelji Brzog Broda već su se priključili akciji i počeli da sređuju teren, jednoglasni da od novca koji dobiju od države kao pomoć usled epidemije korone, svako izdvoji koliko može.

- Neko će dati 50 EUR, neko svih 100 EUR, ko koliko bude mogao. Uglavnom, bitno je da akcija ide i da se park uveliko gradi. Svakog dana kada završimo obaveze oko posla i kuće, skupimo se i bacamo na posao da uradimo ono za šta novca nije imao ni Grad ni Opština. Novčana sredstva dobijena od države uložićemo i u izgradnju još jednog parka u našem naselju. Tako ćemo za manje od dva meseca dobiti lepo uređeno mesto za uživanje i rekreaciju - kaže Novak Popović iz ovog niškog udruženja.

Po već urađenom projektu park će, kako opisuje, činiti jedan teren za basket, dečje igralište sa mobilijarom, teretana na otvorenom, dosta zelenila, letnjikovac, parkovske klupe. Oko parka biće zasađena živa ograda, a oplemeniće ga i veliki travnjak.

Ideja se, kaže, rodila spontano, među komšijama koji su po svojim akcijama već poznati u ovom kraju.

- Iz sopstvenih sredstava renovirali smo javnu česmu, spomen-park, postavljena je i mini-pijaca, pametno autobusko stajalište kao i podzemni kontejneri - ističe on i dodaje da im u svemu dosta pomaže Opština.

Ono što ih u budućnosti čeka kao najveća borba jeste, kako kaže, izgradnja nove lokalne ambulante koja je naselju, od oko 15.000 stanovnika, više nego neophodna.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.