NavMenu

Renault gasi 15.000 radnih mesta i smanjuje proizvodnju

Izvor: Tanjug Petak, 29.05.2020. 09:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Cicero7)Ilustracija
Renault (Reno) ugasiće 15.000 radnih mesta širom sveta, u okviru plana za smanjenje troškova u iznosu od 2 mlrd EUR, zbog pada prodaje uzrokovanog pandemijom covid-19, javlja britanski javni servis BBC.

- Ovaj plan je od esencijalnog značaja - izjavila je glavna izvršna direktorka Klotild Delbo, koja je najavila i smanjenje proizvodnje kako bi se kompanija fokusirala na profitabilnije modele automobila.

Otprilike 4.600 radnih mesta biće ugašeno u Francuskoj, a firma je danas saopštila da je započela razgovore sa sindikatima o tom pitanju. U kompaniji se nadaju da će ovaj plan realizovati bez otpuštanja, putem programa dobrovoljnih odlazaka, premeštanjem zaposlenih unutar kompanije i prekvalifikacijom.

Strateški partner Renoa, japanski Nisan (Nissan), takođe je najavio veliko smanjenje broja zaposlenih.

Iz Renoa, u kojem francuska država ima 15% vlasništva, naveli su da se razmatra smanjenje radne snage na šest lokacija.

Kompanija je dodala da će troškove srezati i putem redukovanja broja kooperanata u oblastima kao što je inženjering, smanjenjem broja komponenti koje koristi, zamrzavanjem planova širenje u Rumuniji i Maroku i smanjenjem proizvodnje menjača širom sveta.

U Renou planiraju da do 2024. godine smanje globalne proizvodne kapacitete na 3,3 miliona vozila sa sadašnjih četiri miliona, i da se fokusiraju na oblasti kao što je proizvodnja malih kombija ili električnih automobila, prenosi BBC.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.