NavMenu

Eurobanka - Mala i srednja preduzeća i preduzetnici su ključni za vitalnost naše privrede

Izvor: Promo Petak, 29.05.2020. 08:36
Komentari
Podeli
Dušan Mihailović (Foto: Goran Srdanov)Dušan Mihailović
Sa početkom krize izazvane koronavirusom, malo ko je mogao da pretpostavi njene razmere i posledice, ali i ekonomske izazove prouzrokovane usporavanjem radnih procesa. Set ekonomskih mera koje je donela Vlada Republike Srbije sa ciljem da očuva privrednu stabilnost, donele su neophodni podsticaj srpskoj privredi, a Uredbom o garantnoj šemi, banke su obezbedile sredstva za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava srpskih preduzeća u ukupnom iznosu od 2 mlrd EUR.

Kao društveno odgovorna kompanija, Eurobanka je uložila brojne napore da podrži građane i privredu u Srbiji, a sektor za mala i srednja preduzeća i preduzetnike smatramo ključnim za vitalnost naše privrede. Sa ciljem da podržimo likvidnost privrednih subjekata i pružimo podršku pri savladavanju poteškoća izazvanih krizom usled epidemije koronavirusa, pored standardne ponude naših proizvoda i usluga, otpočeli smo sa odobravanjem kredita za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava, u skladu sa Uredbom o garantnoj šemi.

Krediti su namenjeni svim postojećim, ali i novim klijentima - mikro, malim i srednjim preduzećima, klasifikovanim u skladu sa računovodstvenim standardima Republike Srbije i preduzetnicima i pružaju mogućnost pozajmice do 3 mil EUR, uz povoljne kamatne stope. Mogu se koristiti u dinarima ili evrima, a rok za otplatu je do 36 meseci, uključujući grejs period od 9 do 12 meseci, što je optimalan rok za konsolidaciju privrede nakon krize.

Svi zainteresovani klijenti sve dodatne informacije mogu dobiti putem Kontakt centra 0800 1111 44/opcija 5 ili kod svog Savetnika za biznis u preko 80 ekspozitura Eurobanke širom Srbije.

Interesovanje za kredite iz ove linije je veliko, budući da je preko 50 mil EUR sredstava već obuhvaćeno zahtevima koji su u procesu obrade, pa se nadamo da će se mala i srednja preduzeća, zahvaljujući podršci države i bankarskog sektora, ubrzano vratiti na stabilan trend rasta na kojem su bila pre ove globalne krize.

Kolumnu potpisuje: Dušan Mihailović, direktor Direkcije za poslove sa stanovništvom, malim preduzećima i preduzetnicima
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.