NavMenu

Beč dobija novu glavnu autobusku stanicu - Uskoro i arhitektonski konkurs

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.05.2020. 18:39
Komentari
Podeli
(Foto: Eurocomm-PR/ Kancelarija Grada Beča u Beogradu/ Froetscher Lichtenwagner/ Patbag.at 2019)
Gusta mreža autobuskih linija u glavnom gradu Austrije koje povezuju čitavu Evropu uticala je na odluku da se posle nove železničke izgradi i nova autobuska stanica za međunarodne linije. Nedavno je završena studija izvodljivosti a lokacija gde će stanica biti smeštena je u drugom bečkom okrugu u blizini autoputa A23 i biće direktno povezana sa javnim prevozom (metro linija U2). Tehnički prvoklasno opremljen, pregledan i ekološki, novi autobuski terminal će biti prava vizit-karta Beča.

Studija preporučuje da autobuski peroni budu opremljeni laganim krovom sa fotonaponskim panelima a da se iznad samog terminala gde se otpremaju putnici podigne hotel i poslovni prostor. Tako autobuski saobraćaj može da se bez velikih posledica na okruženje optimalno organizuje i ekonomski i urbanistički najbolje iskoristi potencijal lokacije.

(Foto: Eurocomm-PR/ Kancelarija Grada Beča u Beogradu/ Froetscher Lichtenwagner/ Patbag.at 2019)

Terminal će se dobro integrisati u okruženje i unaprediti ga svojom markantnom arhitekturom, lepo uređenim javnim prostorom, zelenilom, dobrom povezanošću sa obalom Dunava i sa tržnim centrom "Stadion Centar". Predviđena su dva nivoa: prizemlje za otpremanje putnika i donji sprat sa 30 do 34 perona za autobuse, prijatne čekaonice, kafeterije, prodavnice i sanitarni objekti.

Sledeći korak je arhitektonski konkurs koji će biti raspisan još pre leta 2020. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.