NavMenu

Domaći investitori otvaraju dva nova garni hotela u Užicu, Siesta i Aria

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.05.2020. 14:45
Komentari
Podeli
(Foto: Authentic travel/shutterstock.com)
Svi turisti koji se nađu u Užicu, od ovog leta u odabiru mesta za prenoćište i odmor, imaće dve nove ponude. Naime, izgradnja dva garni hotela - Aria i Siesta, privodi se kraju a prvi gosti očekuju se već u avgustu i septembru.

U pitanju su privatne investicije dve užičke firme, Valvolin i Copper-com, sa dugim tradicijama poslovanja, a otvaranje ovih hotela, doneće i nova radna mesta.

Na samom ulasku u Užice, sa leve strane magistralnog puta, u toku su završni radovi na hotelu Siesta, čiji je investitor kompanija Copper-Com.

Garni hotel Siesta sa četiri zvezdice, površine oko 1.800 kvadrata, u svom sastavu imaće 18 jedinica, od čega su dva apartmana kao i 16 soba.

Budući izgled hotela Siesta (Foto: Copper-com)Budući izgled hotela Siesta
Osim toga, u okviru hotela nalaziće se i višenamenska salu od oko 300 kvadrata koja će biti korišćena za potrebe kongresnog turizma, ali i za slavlja.

Ivan Cvijović, direktor ove kompanije, rekao je za eKapiju da prve goste očekuju u avgustu.

Na drugom delu grada, u delu užičke autobuske stanice, za tri meseca biće spreman i garni hotel Aria, sa tri zvezdice, na tri sprata i površine oko 800 m2.

Gostima će na raspolaganju biti 21 jedinica, tri apartmana i sobe, sa ukupno 60 ležajeva. U okviru hotela predviđen je i lobi bar kao i restoran, a hotel je savremeno opremljen i funkcionisaće po sistemu "pametnih" zgrada.

- Unutra su urađeni svi savremeni hotelski sistemi. Na daljinski će moći da se spuštaju roletne, pomeraju zavese, podešava temperature – kaže za eKapiju jedan od vlasnika firme Valvolin Boban Todorić.

(Foto: s_oleg/shutterstock.com)
Prema njegovim rečima, svi radovi bi trebalo da budu završeni do avgusta.

- Planiramo negde oko 1. avgusta da sve bude gotovo, ali nismo to striktno odredili. Bitno je da sve uradi kako treba – ističe Todorić.


Čuva se identitet Autobuske stanice

Inače, Autobuska stanica u Užicu sagrađena je pre tri decenije, a njen arhitekta Goran Martinović je 1992. dobio "Borbinu" nagradu za arhitekturu.

Iz tog razloga, kaže Todorić, kako bi očuvali specifičnost zgrade, neće biti značajnih izmena na spoljašnjem izgledu zgrade.

- U dogovoru sa arhitektom Martinovićem, renoviraćemo spoljašnost objekta, ali će to biti u sličnoj formi, kako bi se sačuvao izgled zgrade – kaže za eKapiju Todorić.


Hotel Zlatibor odlazi u prošlost

(Foto: eKapija)
Oba hotela, dolaze u pravo vreme, kada poznati hotel Zlatibor, zatvara svoja vrata za putnike namernike i postaje stambena zgrada.

Svih 166 soba na 14 spratova poznatog užičkog hotela, biće pretvoreno u stanove, dok će polovina prostora od ukupno 10.000 m2 biti poslovni prostor sa konferencijskim i svečanim salama, koji će nastaviti da radi.

- Radovi na renoviranju enterijera hotela Zlatibor i dalje traju, a nedavno smo započeli i renoviranje hotela Palas - kaže za eKapiju Milan Čeliković, vlasnik firme Sloga, u okviru koje posluje i ovaj hotel.

Podsetimo, hotel Zlatibor izgrađen je tokom sedamdesetih godina. Kao primer socijalističke arhitekture, fotografija monolitne betonske kule u Užicu bila je izložena u njujorškom Muzeju moderne umetnosti (MoMA) 2018. godine u okviru izložbe "Konkretna utopija: Arhitektura u Jugoslaviji 1948-1980".

S. Petrović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.