Izvor: Večernje novosti | Četvrtak, 28.05.2020.| 12:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na zemunskoj Altini uskoro tender za gradnju parka - Potom na red dolaze škola, vrtić i ambulanta

Ilustracija (Foto: Andrew Angelov/shutterstock)
Izgradnja parka u zemunskom naselju Altina trebalo bi da počne krajem leta, posle čega će se majstori preseliti u Blok P2, gde će se graditi škola, obdanište i zdravstvena stanica.

Tokom letnjih meseci, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisaće tender za parkovski kompleks, koji će se prostirati na oko 7.000 kvadrata. Osim za odmor, više od 25.000 žitelja Altine koristiće ovu zelenu oazu za razonodu i rekreaciju.

Prema rečima zamenika predsednika GO Zemun Damira Kovačevića, posle parka, na red dolaze izgradnja škole, vrtića i zdravstvene stanice na parceli od oko 50.000 kvadrata. Blok B2 će na severnoj strani, graničiti sa novosadskim auto-putem.

- Imamo veliku potrebu za gradnjom nove škole i vrtića - kaže za Novosti Damir Kovačević. - U OŠ Sava Šumanović ide više od 1.000 đaka, a puni su kapaciteti i u obdaništima "Lazar" i "Milica". Samo u "Lazaru" boravi oko 200 mališana. Zato planiramo da u ovom kompleksu sagradimo i obrazovne ustanove, ali i zdravstvenu stanicu, jer žitelji ovog dela Altine moraju da idu do Šilerove, gde se nalazi najbliža ambulanta - rekao je Kovačević.

Tačan datum početka radova još nije poznat.

- Mnoge stvari ne zavise od Opštine, a nadamo se da će nam biti rešeni i krucijalni problemi, poput kanalizacije za celo naselje, kako ne bi bilo poplava kada padne obilnija kiša. Osim toga, smanjenju saobraćajnih gužvi doprineo bi i nadvožnjak koji bi povezao Altinu sa Ugrinovačkom i Prvomajskom ulicom - kazao je Kovačević.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.