Izvor: Glas Srpske | Sreda, 27.05.2020.| 16:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

U planu gondola od Trnova do Jahorine - Vlada RS dala podršku projektu

(Foto: superjoseph/shutterstock)
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je na sastanku sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem i načelnikom Trnova Dragomirom Gagovićem izgradnju gondole koja bi u narednih nekoliko godina trebalo da spoji ovu opštinu i Olimpijski centar Jahorina.

- Predviđena je izgradnja gondole koja će približiti ovo naselje Jahorini. Ta perspektiva izgleda dobro, ali nam je potrebno da ovde održimo radna mesta i veru u ovu lokalnu zajednicu - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

U Trnovu je u održan sastanak Dodika, Viškovića i Gagovića na kojem je bilo reči o aktuelnim ekonomsko-političkim pitanjima i funkcionisanju ove lokalne zajednice.

Premijer RS Radovan Višković je potvrdio da će Trnovo u narednom periodu imati jednu od većih investicija u Republici Srpskoj i to na delu olimpijske planine Jahorine koji pripada ovoj lokalnoj zajednici.

- Kad svi ti sadržaji - od četvoroseda, staza, puta i naselja Obućina bare budu u punom kapacitetu, ova lokalna zajednica imaće najveće koristi od toga. Skoro je sigurno da će samo od rente i poreza koje treba da plaćaju vlasnici objekata na Jahorini u narednom periodu opština Trnovo imati veće prihode nego što je sadašnji budžet - rekao je Višković.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.