NavMenu

Novi Sad će ipak urediti Pozorišni trg novcem iz sopstvene kase - Tender za prvu fazu traje do 25. juna

Izvor: eKapija Sreda, 27.05.2020. 15:39
Komentari
Podeli
Grad Novi Sad će u dve budžetske godine, ovoj i sledećoj, iz kase izdvojiti 315 miliona dinara za uređenje Pozorišnog trga. Odluka da Novi Sad sam finansira ovaj projekat je doneta pošto je Pokrajina uskratila 150 miliona dinara koje je Grad trebalo da dobije preko Uprave za kapitalna ulaganja, a zbog manjka u budžetu Vojvodine usled krize izazvane epidemijom virusa korona.

Vrednost radova varirala je tokom proteklih meseci, piše Radio 021. Grad je uređenje Pozorišnog trga u decembru procenio na 290.833.333 dinara, zatim je odlučeno da će i Pokrajina dati sredstva, pa su u martu radovi poskupeli na na 444.890.800 dinara, da bi sada, kada se Pokrajina povukla, uređenje okoline SNP-a bilo procenjeno na 315.071.239 dinara.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je, kako se 021.rs uverio, posle informacije da je Pokrajina uskratila novac navela da je "na osnovu predmera i predračuna iz Tehničke dokumentacije smanjena ukupna procenjena vrednost" radova, iako su oni zapravo skuplji za više od 24,2 miliona nego prema prvobitnom proračunu iz decembra".

Tek po završetku tendera znaće se koliko će radovi tačno koštati.

Kako bi Pozorišni trg trebalo da izgleda, pročitajte OVDE.

Dnevnik je pisao da bi u avgustu moglo početi sređivanje Pozorišnog trga, Uspenske ulice i dela prolaza do polukružnog trga, između Apolo centra i SNP-a.

Naime, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nedavno je raspisala tender za prvu fazu uređenje dela gradskog jezgra, a svi radovi moraju biti završeni za najviše 270 kalendarskih dana. Rok za podnošenje ponuda je 25. jun, a 25 dana nakon toga biće donta odluka o dodeli ugovora ili obustavi postupka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.