NavMenu

Saradnja PK Vojvodine i Moravsko-Šleske oblasti iz Češke - Međuregionalna saradnja kao osnov privrednog razvoja posle COVID-19

Izvor: eKapija Utorak, 26.05.2020. 16:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Santiago Cornejo/shutterstock.com)Ilustracija
Privredne komore Vojvodine i Moravsko-Šleske oblasti iz Ostrav u Češkoj razmenile su iskustva državnih i regionalnih mera koje se preduzimaju usled privrednog pada izazvanog pandemijom COVID-a. Predstavnici komora su na onlajn konferenciji na temu "Značaj međuregionalne saradnje kao osnove održivog privrednog razvoja posle pandemije COVID-19" ukazali na značaj tih mera kao i aktivnosti koje komore obavljaju u ovim, novim, izazovima.

Fokus konferencije bio je na sektoru turizma, koji je najviše pogođen posledicama pandemije i gde će oporavak sigurno biti postepen i usporen.

Svoja iskustva preneli su predstavnici turističke agencije Kompas iz Novog Sada, kao i banje Klinkovice iz Ostrave.

- Komore moraju odigrati važnu ulogu u oporavku naših ekonomija, a veliki je značaj međuregionalne saradnje u cilju održivog ekonomskog razvoja naših regiona i zemalja - istakao je predsednik PKV Boško Vučurević.

Predsednik PK Moravsko-Šleske oblasti Jan Brezina se zahvalio na inicijativi za ovakim manifestacijama PK Vojvodine i izrazio nadu da će se privrede oba regiona ubrzano vraćati svojim tokovima, uz pomoć i asistenciju komorskih sistema.

U radu onlajn konferencije učestvovali su predstavnici obe privredne komore koji su svojim prezentacijama i pregledom aktuelnog privrednog stanja ukazali na prioritete i metodologiju delovanja u cilju ponovnog regionalnog povezivanja.

Privredna komora Vojvodine najavila je sledeću online konferenciju pod nazivom "Perspektive privrede Vojvodine posle pandemije" za 2. jun.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.