Izvor: Ex-Yu Aviation News | Ponedeljak, 25.05.2020.| 10:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Air Serbia nastavlja letove na 19 ruta

(Foto: Teodora Brnjoš)
Avio-kompanija Air Serbia je objavila da nastavlja letove na više od deset destinacija obnavljajući svoju mrežu tokom juna.

Naime, avioprevoznik je potvrdio da će ponovo uspostaviti operacije iz Beograda ka 19 destinacija - Atini, Barseloni, Berlinu, Briselu, Bukureštu, Diseldorfu, Kopenhagenu, Istanbulu, Larnaki, Milanu, Stokholmu, Sofiji, Štutgartu, Pragu, Rimu, Tel Avivu, Solunu, Tirani i Zagrebu, između 15. i 21. juna.

Avio-prevozik će dopuniti četiri rute na kojima su letovi ponovo uspostvljeni prošle nedelje, uključujući Frankfurt, Beč, London Hitrou i Cirih, kao i destinacije koje će se ponovo uvesti u naredne dve nedelje, a to su Amsterdam, Pariz, Ljubljana, Banjaluka, Sarajevo, Skoplje, Podgorica, Tivat i Njujork.

Ponovo uspostavljeni letovi će u početku funkcionisati sa znatno manjim frekvencijama nego što je prvobitno planirano za letnju sezonu 2020. godine, pre pojave pandemije koronavirusa Covid-19.

Učestalosti na regionalnim rutama koje kreću krajem maja i početkom juna povećaće se tokom druge polovine sledećeg meseca.

Srpski prevoznik je potvrdio da se letovi za Helsinki, Maltu, Rijeku, Kairo i Bejrut za sada neće vraćati na njegovu mrežu i kategorizovani su kao privremeno obustavljeni, ali su planirane nove usluge za 2020. godinu, koje uključuju Lavov, Aman, Firencu, Kišinjev, Rostov na Donu i Ženevu.

Inače, obim usluga ove aviokompaije će u konačnici zavisiti od odluka i smernica državnih, stranih i međunarodnih tela i organa civilnog vazduhoplovstva, kao i od promena ograničenja putovanja koja važe u zemljama kojima prevoznik služi.

Komentarišući svoje operacije u toku, generalni direktor Air Serbia, Dankan Nejsmit rekao je prošle nedelje:

- Želimo da uverimo naše putnike da smo preduzeli i sproveli sve neophodne mere, u skladu sa najvišim standardima bezbednosti i higijene, kao i uputstvima lokalnih vlasti i međunarodna regulatorna tela. Takođe smo proaktivno uveli mnoge mere koje su iznad industrijskih standarda radi dalje zaštite naših putnika i posade. Kao i uvek, sigurnost naših putnika i članova posade je naš prvi prioritet - rekao je Nejsmit.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.