NavMenu

Raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije dela beogradske Spoljne magistralne tangente od Medakovića 3 do petlje "Lasta"

Izvor: Novosti Ponedeljak, 25.05.2020. 08:57
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je javni tender u petak 22. maja za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajne veze Borska - petlja Lasta, i to za sektor 6 i za samu petlju. Rok da se dostave ponude je 22. jun, a procenjena vrednost javne nabavke iznosi 14,5 miliona dinara bez PDV.

Sektor 6 je deonica koja se pruža od izgrađenog dela u naselju Medaković 3, kod okretnice javnog prevoza, do petlje Lasta na auto-putu Beograd - Niš. Prostire se u dužini od oko 725 metara i predviđeno je da dobije dve saobraćajne trake za svaki smer vožnje, razdelni pojas i obostrane trotoare. Ovde kolovoz sada ne postoji, a na kraju ovog poteza ponuđač koji dobije posao trebalo bi da projektuje most preko Mokroluškog potoka.

Sektor Petlja predstavlja priključak saobraćajne veze Borska - petlja Lasta na auto-put Beograd - Niš. Njime se predviđa rekonstrukcija postojeće denivelisane petlje Lasta, odnosno izgradnja dva kružna toka i remodeliranje postojećih ulivno/izlivnih rampi.

- Priključenje veze za Mali Mokri Lug na kružni tok u okviru petlje potrebno je obuhvatiti samo u zoni njenog priključka. U toj zoni nalazi se Mokroluško groblje. S obzirom na to da su pojedine nelegalne grobnice zašle u regulaciju sektora Petlja, potrebno je kroz idejni projekat razmotriti mogućnost remodeliranja rampe, kako bi se izbegle navedene grobnice. Takođe u zoni pogona GSP-a Kosmaj nalazi se objekat koji manjim delom zalazi u regulaciju, te bi takođe trebalo razmotriti remodeliranje saobraćajnih površina, kako bi se izbeglo njegovo rušenje - piše u tenderskoj dokumentaciji.

Izrada tehničke dokumentacije za sektor 6 i sektor Petlja obuhvata idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu, projekte saobraćajnice, konstrukcije, hidrotehničkih instalacija, vodovoda, kanalizacije, elektro-instalacija, saobraćajne signalizacije i rušenja.


Spas za stanovnike naselja Stepa Stepanović

Deonica Borska - petlja Lasta, duga skoro pet kilometara, nalazi se u sklopu izgradnje Spoljne magistralne tangente (SMT). Ova saobraćajnica obuhvata potez od Borske ulice, preko Sava Maškovića, pored naselja Stepa Stepanović i Braće Jerković do auto-puta i petlje Lasta.

Upravo je proširenje Ulice Sava Maškovića značajno za žitelje naselja Stepa Stepanović. Planirano je i da se napravi priključak iz naselja na ovu buduću magistralu, koja će odmeniti uzani Kružni put. Tako bi žitelji, po izlasku iz naselja, vozili ulicom koja bi po planu trebalo da ima po dve saobraćajne trake. Ipak, zbog procesa restitucije, početak gradnje SMT je neizvestan.

Više o tenderu pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.