Izvor: Promo | Ponedeljak, 25.05.2020.| 08:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

NLB Banka odobrila prvih 17 mil EUR kredita iz programa podrške privredi

Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB Banke (Foto: Nemanja Vojnović)
Prvim klijentima NLB Banke odobreno 17 mil EUR kredita iz programa kredita za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava u skladu sa Uredbom o garantnoj šemi Vlade Republike Srbije.

Interesovanje za kredite iz ovog programa je izuzetno veliko i banka je do ovog trenutka primila zahteve za finansiranje u iznosu od 40 mil EUR. Najviše zahteva dolazi od klijenata koji se bave trgovinom, prerađivačkom industrijom i niskogradnjom, a najveći deo tražnje iz segmenta malih i srednjih preduzeća.

- U proteklom periodu smo se svi zajedno suočili sa izuzetno teškim izazovima, radili smo u uslovima velike neizvesnosti i borili se iz dana u dan da sačuvamo zdravlje građana. Sada je vreme da radimo na tome da pomognemo privredi da što pre ponovo stane na noge i važno je da svako od nas preuzme svoj deo odgovornosti u ostvarivanju tog važnog zadatka. Borba za oživljavanje privrede je ujedno i borba za kvalitet života svih građana, a mi u finansijskom sektoru možemo i moramo da odigramo važnu ulogu u tome. Zato sam ponosan što smo u NLB Banci uspeli da se u jako kratkom roku pripremimo za realizaciju kredita za podršku privredi, i to pre svega onom njenom delu koji je posledice epidemije COVID-19 najviše i osetio – malom i srednjem biznisu. Pripremili smo se i za isplatu jednokratne pomoći građanima Srbije, a za mlade koji još uvek nisu imali saradnju sa bankama, pripremili smo besplatni paket sa uključenim proizvodima i uslugama koji mogu da im koriste u svakodnevnom životu - rekao je Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB Banke.

On je istakao da su zdravstveni rizici i dalje prisutni i da je s tim u vezi prilikom obavljanja poslova sa bankom važno imati u vidu da su još uvek na snazi mere usmerene na zaštitu zdravlja klijenata i zaposlenih, uvedene tokom vanrednog stanja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.