NavMenu

NLB Banka odobrila prvih 17 mil EUR kredita iz programa podrške privredi

Izvor: Promo Ponedeljak, 25.05.2020. 08:19
Komentari
Podeli
Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB Banke (Foto: Nemanja Vojnović)Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB Banke
Prvim klijentima NLB Banke odobreno 17 mil EUR kredita iz programa kredita za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava u skladu sa Uredbom o garantnoj šemi Vlade Republike Srbije.

Interesovanje za kredite iz ovog programa je izuzetno veliko i banka je do ovog trenutka primila zahteve za finansiranje u iznosu od 40 mil EUR. Najviše zahteva dolazi od klijenata koji se bave trgovinom, prerađivačkom industrijom i niskogradnjom, a najveći deo tražnje iz segmenta malih i srednjih preduzeća.

- U proteklom periodu smo se svi zajedno suočili sa izuzetno teškim izazovima, radili smo u uslovima velike neizvesnosti i borili se iz dana u dan da sačuvamo zdravlje građana. Sada je vreme da radimo na tome da pomognemo privredi da što pre ponovo stane na noge i važno je da svako od nas preuzme svoj deo odgovornosti u ostvarivanju tog važnog zadatka. Borba za oživljavanje privrede je ujedno i borba za kvalitet života svih građana, a mi u finansijskom sektoru možemo i moramo da odigramo važnu ulogu u tome. Zato sam ponosan što smo u NLB Banci uspeli da se u jako kratkom roku pripremimo za realizaciju kredita za podršku privredi, i to pre svega onom njenom delu koji je posledice epidemije COVID-19 najviše i osetio – malom i srednjem biznisu. Pripremili smo se i za isplatu jednokratne pomoći građanima Srbije, a za mlade koji još uvek nisu imali saradnju sa bankama, pripremili smo besplatni paket sa uključenim proizvodima i uslugama koji mogu da im koriste u svakodnevnom životu - rekao je Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB Banke.

On je istakao da su zdravstveni rizici i dalje prisutni i da je s tim u vezi prilikom obavljanja poslova sa bankom važno imati u vidu da su još uvek na snazi mere usmerene na zaštitu zdravlja klijenata i zaposlenih, uvedene tokom vanrednog stanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.