NavMenu

Valjevska pivara duplirala kapacitete - Puni 50.000 boca po satu i osvaja nova tržišta

Izvor: RTS Nedelja, 24.05.2020. 15:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ID1974/shutterstock.com)Ilustracija
Valjevska pivara, koja zapošljava 200 radnika, primer je uspešne privatizacije, prenosi RTS.

Lane su povećali proizvodnju i prodaju, a ove godine imaju osvojena nova tržišta. Duplirali su proizvodne kapacitete pa sada pune 50.000 boca u jednom satu.

Valjevci se drže tradicije srpskog pivarstva već 160 godina. Za svoja piva, pored četiri vrste hmelja, koriste izvorsku vodu, domaći slad i kvasac koji obnavljaju više od tri decenije.

Ivana Nikolić, tehnolog iz sektora Kontrole kvaliteta, navodi da su sva tri proizvoda Valjevske pivare dobijena u tradicionalnom postupku vrenja, uz primenu savremene tehnologije.

- Dakle, radi se o hladnom vrenju, o dugotrajnom hladnom odležavanju - dodaje Nikolićeva.

Valjevska pivara prošle godine je kupila Jagodinsku pivaru, brend star 168 godina i kompletnu liniju za otakanje piva, koja je već bila ugašena, premešten je u grad na Kolubari.

RTS podseća da je nasmejani čiča sa etikete, u nekadašnjoj prestonici srpskog pivarstva, Jagodini, obeležio jedno vreme Jagodinaca.Jagodinci kažu da nekada nisu ni znali za drugo pivo, osim Jagodinskog, ali da je to brend koju su prepustili i koji je lagano otišao - čiča se preselio u Valjevsku pivaru.

Mališa Milošević, stručni konsultant, ističe da Valjevska pivara proizvodi i puni Jagodinsko pivo po originalnoj tehnologiji i recepturi.





Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.