Izvor: Danas | Subota, 23.05.2020.| 14:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela kompletna obnova škole i izgradnja nove sportske hale u šabačkom Majuru vredna 213 miliona dinara

Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com)
U prigradskom naselju Majur počela je kompletna rekontrukcija škole kao i nova sportska hala.

Republike finansira ovaj projekat u iznosu 213 miliona dinara sa PDV-om, dok prateće troškove snosi Grad Šabac i za ovu namenu pripremljena su sredstva od dva miliona dinara, a za izgradu idejnog rešenja fiskulturne sale novac je izdvojila MZ Majur.

Predsednik Gradske skupštine Nemanja Pajić ukazao je da je nakon tri godine od projekta počela rekonstrukcija OŠ Majur i da ona biti jedna od najlepših u gradu. Majur ima oko 10.000 žitelja, i udaljen je oko tri kilometra od centra Šapca.

– Majur je praktično grad, a ovakav objekat je bilo potrebno urediti. Pored učenika, i klubovi će moći da treniraju i zadovolje svoje sportske potrebe. Naš cilj je da deca pohađaju nastavu u jednoj smeni, da im obezbedimo komfor, kako bi lakše mogla da završavaju svoje obaveze - istakao je Pajić.

Grad Šabac pokreće i novu akciju da sva školska igrališta, svi otvoreni tereni na seoskom i gradskom području dobiju nove table i koševe.

Pored uređenja objekta u planu je izgradnja četiri nove učionice, svečane i fiskulturne sala, a biće izgrađena i kotlarnica na biomasu.

Grad je finansirao glavni projekat za rekonstrukciju i nadogradnju u iznosu 600.000 dinara, dok je idejno rešenje za izgradnju fiskulturne sale finansirala Mesna zajednica Majur. Šabac je krenuo u dalju proceduru i pripremio projekat, građevinsku dozvolu, za izgradnju fiskulturne sale u iznosu od 600.000 dinara, kao i projekat zaštite od požara koji je koštao 200.000 dinara.

Ugovor o rekonstrukciji i dogradnji OŠ Majur i izgradnji fiskulturne sale za tu školu potpisali su krajem februara Načelnik Gradske uprave Šapca Milan Vasić i direktor firme Refleks Željko Dišić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.