Izvor: eKapija | Subota, 23.05.2020.| 14:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zlatiborski rally Gold Gondola 2020 otvara sezonu Šampionata Srbije u reliju 27. juna

(Foto: Ivan Bukvic/ shutterstock.com)
Šampionat Srbije u reliju ove sezone otvara Zlatiborski reli - Gold Gondola, koji će se voziti na Zlatiboru 26. i 27. juna, a u organizaciji ASU U3 Rally Team-a iz Užica.

Takmičenje počinje u petak 26. juna, kada će se održati tehnički pregled i verfikacija takmičara, kao i ceremonijalni start, dok bi se u subotu 27. juna vozilo šest brzinskih ispita na dve različite lokacije, ukupne dužine 58,32 km. Reli se boduje za Nacionalni reli šampionat Srbije i Međunarodno zonsko reli prvenstvo Srbije.

Aktuleni šampion Srbije u reliju Aleksandar Dučić otkrio nam je više detalja o samom takmičenju isped kluba organizatora, kao i organizaciji samog relija.

- Prvi reli ove sezone, prema trenutnom kalendaru takmičenja Šampionata Srbije, održaće se na Zlatiboru 26. i 27. juna. Organizator je moj matični klub iz Užica ASK U3 Rally team, uz generalno pokroviteljstvo opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor i JP Gold Gondola - istakao je Dučić.

Reli je zamišljen kao jednodnevni, sa kompaktinim itinererom ukupne dužine 98,31 km, a brzinski ispiti na ovoj planini važe za izuzetno atraktivne i zahtevene, a kao takvi redovno privuku i veliki broj publike, preneo je Sportski auto i karting savez Srbije.

- Verifikacija posada i tehnički pregled automobila je u petak ispred hotela Palisad od 14.00 časova, dok je ceremonijalni start u 20.31 sati. U subotu imamo šest brzinskih ispita, a voze se tri kruga. Prvi brzinac startuje u 11.19, a poslednji u 15.04. Mogu da kažem da za reli već sada vlada veliko interesovanje domaćih, a i inostranih posada, pogotovo iz Bugarske, dok je prijem prijava uveliko u toku. Iskoristio bih priliku da pozovem sve da dođu na Zlatibor i isprate ovo takmičenje, a i iskoriste priliku da uživaju u jedinstvenom ambijentu u našoj zemlju. Što se tiče mog tima nije došlo do bitnih izmena u odnosu na proteklu sezonu, ostajem sa istim timom u istom autmobilu - rekao je Dučić.

Prvi brzinski ispit je Sušica 1 dužine 7,08 km i startuje u 11.19, zatim sledi Gondola 1 u 11.34 i dužine je 12,36 km, a zatim sledi i prvi servis. Drugi krug je identičan, Sušica 2 počinje u 13.04, dok bi prva posada na Gondoli 2 trebalo da startuje u 13.19. Poslednja dva počinju u 14.49, odnosno 15.04 časova, dok se prva posada na cilju ispred Palisada očekuje tačno u 16.00 sati.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.