Izvor: Beta | Subota, 23.05.2020.| 12:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

MIHAJLOVIĆ: Do 2025. godine još 500 kilometara autoputeva

(Foto: YouTube/screenshot)
Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će Srbija u okviru novog investicionog plana do 2025. godine uložiti 9 mlrd EUR u infrastrukturu, uključujući putnu, železničku, komunalnu i socijalnu infrastrukturu.

Ona je gostujući na Hepi televiziji kazala danas da se trenutno gradi 230 kilometara novih auto-puteva, a da investicioni plan Srbija 2020-2025. godine predviđa izgradnju još 500 kilometara auto-puteva.

- Planirani su Vožd Karađorđe koji će povezati centralnu sa zapadnom, južnom i istočnom Srbijom, kao i auto-put Požega-Boljare koji će nas spojiti sa Crnom Gorom. Pored brze pruge koju gradimo od Beograda do Budimpešte, gradićemo i brzu prugu Beograd-Niš - kazala je Mihajlović.

Ona je ocenila da infrastruktura omogućava ljudima da ostanu da žive u svojim mestima a da investicije lakše i brže dolaze, kao i da je uz građevinarstvo pokretač privrednog razvoja i rasta bruto domaćeg proizvoda.

- Tome će doprineti i stanovi koje gradimo za pripadnike službi bezbednosti. Dala sam predlog da se taj projekat proširi i na zdravstvene i prosvetne radnike i nadam se da će Vlada to usvojiti - rekla je Mihajlović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.