NavMenu

PTT "Srbije" ulaže 1,9 milijardi dinara u izgradnju poštanskih centara u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

Izvor: Beta Ponedeljak, 25.01.2010. 15:05
Komentari
Podeli

Dobit PTT "Srbije" u 2009. godini bila je 3,9 milijardi dinara (oko 40 mil EUR), što je za 1,2 milijarde dinara više nego u 2008, izjavio je danas (25. januar 2010. godine) generalni direktor tog javnog preduzeća Goran Ćirić.

Ćirić je na konferenciji za novinare kazao da se i u 2010. godini planira profitabilno poslovanja PTT-a, ali nije mogao da precizira kolika se dobit očekuje pre sednice Upravnog odbora preduzeća zakazane za 28. januar.

- Planirane su investicije od 4,3 milijarde dinara u 2010. godini, od kojih će 1,9 milijardi dinara biti uloženo u izgradnju glavnih poštanskih centara u Beogradu, Novom Sadu i Nišu - naveo je Ćirić.

Građevinski radovi na novom glavnom poštanskom centru u Beogradu, naveo je, koji će omogućiti automatsko sortiranje pošte, trebalo bi da budu završeni u decembru ove godine, dok bi opremanje sva tri centra trebalo da bude završeno do kraja 2011.

Ćirić je kazao i da je započet projekat na osnovu kojeg će građani Srbije u bilo kojoj pošti moći da dobiju izvode iz matične knjige rođenih i potvrde o državljanstvu.

- Do kraja marta biće omogućeno povezivanje Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša i Leskovca - naveo je on i dodao da će povezivanje svih 170 opština u Srbiji biti realizovano u roku od dve godine.

PTT "Srbije" je na kraju 2009. godine zapošljavalo 15.300 radnika, oko 300 manje nego u 2008. godini, kazao je Ćirić i najavio da će i ove godine biti predviđena sredsvta za dobrovoljni odlazak radnika iz tog javnog preuzeća.

Generalni direktor PTT "Srbije" Goran Ćirić kazao je i da će 80% akcija "Telekoma", koje su trenutno u posedu PTT-a, do kraja godine biti prenetu na državu Srbiju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.