Izvor: eKapija | Petak, 22.05.2020.| 15:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Radovi u spomen parku Čačalica - U planu i rekonstrukcija svih ulaza u popularno požarevačko izletište

Ilustracija (Foto: epicurus001/shutterstock.com)
U spomen parku Čačalica u Požarevcu, gde je završeno obnavljanje jednog dela glavne staze kroz park i Spomen obeležja palim borcima Crvene armije. Najavljena je i rekonstrukcija svih ulaza u ovo izletište.

Rekonstrukciju spomenika finasirala je ruska firma IDC, a vrednost radova je oko 8 miliona dinara.

- Radovi su izvedeni na inicijativu Ruske federacije povodom 75. godina od pobede nad fašizmom. Pored spomen kosturnice, kompletno su uređene sve staze, uključujući deo šetališta od spomen ploče stradalim Jevrejima do borove šume iznad ruskog obeležja, kao i staza do biste sovjetskog vojskovođe Georgija Žukova. Nastaviće se sa rekonstrukcijom svih ulaza na Spomen park Čačalica tako da će nakon više decenija Čačalica dobiti novo ruho - rekao je zamenik gradonačelnika Saša Pavlović.

On je dodao da je krenula druga faza radova u ulici PP odreda, odnosno ulici Moše Pijade. Pre nekoliko dana počelo je uređivanje na potezu od ulice 6. Ličke divizije do pruge. Ukupna dužina trase koja se rekonstruiše je 1.275 m. Biće izgrađena biciklistička staza i uređeno zelenilo.

- Postoji i treća faza koja podrazumeva rekonstrukciju ostatka ulice PP odreda do izlaska iz grada. Pre ovih, morali su biti završeni radovi na toplifikacionoj mreži i izgradnji kišne kanalizacije - rekao je Pavlović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.