Izvor: eKapija | Petak, 22.05.2020.| 12:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

58. Oktobarski salon biće otvoren 16. oktobra

Sanjari (Foto: Kulturni centar Beograda)
Prvobitno zakazan za 18. septembar, 58. Oktobarski salon biće otvoren 16. oktobra 2020. godine, saopštio je Kulturni centar Beograda. Do odgađanja je došlo zbog aktuelne pandemije.

- Na preporuku osnivača Grada Beograda, a u dogovoru sa kustosima Salona, obim izložbe će biti modifikovan, te će s obzirom na trenutnu situaciju koja nameće nove mere bezbednosti, socijalno distanciranje i ograničavanje broja posetilaca, broj izložbenih prostora kao i planiranih živih performansa biti limitiran - navedeno je u saopštenju.

Pojašnjava se da se redukovana mapa prostora odnosi pre svega na izložbeni prostor Muzeja grada Beograda u Resavskoj i Dvoranu Kulturnog centra Beograda, ukoliko korišćenje bioskopa do planiranog datuma bude moguće. Kao dodatni prostori koji će biti deo izložbe 58. Oktobarskog salona, a ne podrzumevaju boravak u zatvorenom prostoru, planirani su Radio Beograd, zgrada BIGZ-a i nekoliko javnih prostora u gradu, sa fokusom na predstavljanju umetničkih radova u dijalogu sa Beogradom.

Iz Kulturnog centra podsećaju da je namera izložbe da "istraži kompleksnost sadašnjeg vremena, da preispita ne samo obmanjujuću prirodu stvarnog, već i prostor koji zauzimaju snovi, zamišljen kao metaforičko otelotvorenje prostora slobode, koji dovodi u pitanje izvesnost stvarnog sveta, stečenog znanja i naših verovanja".

Izložba pod nazivom "Sanjari" će obuhvatiti radove 56 umetnika iz 20 zemalja iz celog sveta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.