Izvor: Novosti | Petak, 22.05.2020.| 11:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Grocka ulaže 84 miliona dinara u infrastrukturu

Grocka
Na teritoriji opštine Grocka ove godine biće uloženo oko 84 miliona dinara za uređenje putne infrastrukture. Takođe, planira se i početak radova na izgradnji dve zdravstvene stanice u Pudarcima i Kamendolu, dok se za novu ambulantu u Leštanima očekuje usvajanje urbanističkog plana kako bi se krenulo sa izgradnjom.

Nadležni iz ove lokalne samouprave, planiraju i da počnu izgradnju postrojenja za prečišćavanje vode u Umčarima. Vrednost ovih radova koje će finansirati Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju biće oko 99 miliona dinara. Opština će iz svojih sredstava finansirati bušenje tri nova bunara u Vrčinu, Umčarima i Grockoj.

- Nakon ukidanja vanrednog stanja nastavili smo realizaciju ugovorenih poslova, a pre svega putne infrastrukture i za dva do tri meseca biće završeni svi radovi na uređenju nekategorisanih puteva - ističu nadležni iz GO Grocka.

Do kraja godine biće završena i rekonstrukcija objekta namenjenog Centru za kulturu, koji se nalazi u Gročanskoj čaršiji. Novi objekat biće ujedno i bioskopska sala sa oko 300 mesta za sedenje i velikom pozornicom.

U planovima za ovu godinu je i izgradnja novog večnog počivališta u Kaluđerici.

Početkom godine Evropska investiciona banka odobrila je bespovratnu pomoć za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije u Kaluđerici. Istim aranžmanomom finansiraće se i izgradnja fabrike otpadnih voda u Ostružnici.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.