Izvor: Startit | Petak, 22.05.2020.| 11:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za PayPal dinar vredi više nego što to kaže Vlada Srbije

U duhu višegodišnjih problema koje građani Srbije imaju s unovčavanjem svog rada putem PayPala, stiže i nova odluka – od sada su za nas rezervisani samo dinari. Šta to menja?

Ranije su korisnici svoj PayPal nalog povezivali s deviznim računom u bilo kojoj banci. Iznos koji vam legne na ovu platformu biste potom bez ikakve promene prebacivali na račun u banci i eventualno je ona mogla da vam naplati proviziju.

Sada, sve devize koje vam legnu na račun na ovoj platformi, PayPal po automatizmu pretvara u dinare. Vi novac i dalje možete preneti na svoj račun u banci, ali kursna lista PayPal je lošija od one u menjačnici na aerodromu. Prema njoj ćemo za 1 EUR dobiti 113,08 dinara. To znači da nam ova kompanija uz sve provizije, uzme još četiri procenta na razlici u kursu. Da napomenemo, vi ne odlučujete da li to želite, to je jednostavno tako, piše portal Startit.

Zašto do toga dolazi, još nema zvaničnog odgovora od PayPala, štaviše, oni su u prepisci korisnika naveli da ispituju o čemu se radi i objasnili kako je moguće da je u pitanju pravna regulativa naše zemlje.

Prema nezvaničnim informacijama, za sve je kriv davno potpisani ugovor između Narodne banke Srbije i ove kompanije, navodi Startit.

Banke savetuju da svoje PayPal naloge sada vežete za dinarske račune, kako ne biste gubili dodatno novca, kada vam banka uplaćeni iznos u dinarima na devizni račun, prevede u devize po svom kursu.


NBS: Nismo potpisali ugovor s PayPalom i nismo odgovorni za nepovoljan kurs

Ističemo da ne postoji niti jedan propis koji bi uslovio navedenu izmenu u poslovnoj politici PayPala, niti NBS s tom kompanijom ima potpisan bilo kakav ugovor koji bi uticao na ovo ili bilo koje drugo pitanje koje se tiče pružanja usluga PayPala našim građanima i privredi - odgovaraju u NBS.

Navode kako je odluka te međunarodne finansijske kompanije da građani Srbije povlače sredstva samo u dinarima "isključivo posledica promene poslovne politike PayPala i eventualno dogovora koje ta kompanija ima s velikim kartičnim sistemima".

- Regulativa koja se odnosi na poslovanje PayPala nije se menjala od 2015. godine i ne postoji ugovor između ove dve institucije. NBS od početka uvođenja opcije prijema novčanih sredstava nikada nije videla smetnje da se novac povlači u devizama na račun kod domaće banke, bez nepotrebnih i nepovoljnih troškova konverzije u dinare - navodi Centralna banka.

NBS ukazuje da oni nemaju mogućnost da pravnim sredstvima utiču na ovakve promene, koje građane Srbije stavljaju u nepovoljan položaj, jer PayPal posluje kao strana institucija elektronskog novca. Domaći zakonodavni sistem ih ne obavezuje da osnuju pravno lice u Srbiji, niti zahteva bilo kakve posebne dozvole i poštovanje Zakona o platnim uslugama. To znači da NBS nema nikakav nadzor nad njihovim poslovanjem, a posledica je to što se PayPal ne može koristiti u domaćem platnom prometu.

- Kada bi se PayPal licencirao u Srbiji, onda bi korisnici iz Srbije mogli da uživaju efikasnu zaštitu pred domaćim institucijama, a dotle se mogu, u skladu sa ugovorima koje zaključuju, obraćati nadzornom organu strane institucije elektronskog novca koji se ne nalazi u Republici Srbiji - kažu iz NBS.

Poručuju da su po ovom pitanju već stupili u kontakt s PayPalom, sa željom da razjasne sva sporna pitanja i utiču na to da ova kompanija ne donosi poslovne odluke na štetu korisnika iz Srbije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.