Izvor: eKapija | Petak, 22.05.2020.| 11:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rešava se problem parking mesta na novosadskoj Detelinari - Raspisan tender za izgradnju parkinga duž Bulevara Evrope

Ilustracija (Foto: Ulrich Mueller/shutterstock.com)
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu rapisala je javnu nabavku za izgradnju parrkinga duž Bulevara Evrope.

Reč je o prvoj fazi radova kojom su obuhvaćene deonice parkinga između ulica Janka Veselinovića i Hadži Ruvimove, deonica između Hadži Ruvimove i Branka Bajića i deonica između Branka Bajića i Futoške ulice. Parking će se graditi na postojećem delu zelene površine između kolovoza i biciklističke staze.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, prostor stambene zone Detelinara, naročito Nova Detelinara, prošao je kroz proces urbane transformacije koja podrazumeva promenu namene zona porodičnog stanovanja u zone višeporodičnog stanovanja. Izgradnja blokovskih stambenih objekata namenjenih višeporodičnom stanovanju na prostoru prethodno navedenih stambenih zona nalazi se uz Bulevar Evrope, koji predstavlja jedan od najznačajnijih delova primarne mreže saobraćajnica na teritoriji grada.

Međutim nakon izgradnje objekata višeporodičnog stanovanja evidentno je da postojeći kapaciteti mirujućeg saobraćaja ne zadovoljavaju stvarne potrebe, te je nedostatak parking mesta u ovom delu grada postao jedan od gorućih problema koji direktno utiču na urbani kvalitet života stanovnika.

Rok za dostavljanje ponuda je 29. jun 2020, a više o tenderu pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.