Izvor: eKapija | Petak, 22.05.2020.| 12:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kraljica sportova na Smederevskoj tvrđavi - Raspisan tender za gradnju moderne atletske staze sa skakalištima i zaletištem za bacanje koplja

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Jamikorn Sooktaramorn/shutterstock.com)
Atletski savez Srbije raspisao je javnu nabavku za izgradnju atletske staze na atletskom stadionu unutar Tvrđave u Smederevu. Procenjena vrednost javne nabavke je 25 miliona dinara bez PDV-a. To je za eKapiju rekao Jovan Kantar iz Atletskog saveza Srbije.

- Tražili smo sredstva od Ministarstva omladine i sporta i taj projekat je odobren - rekao je Kantar.

Radovi, prema njegovim rečima podrazumevaju izgradnju podloge na već postojećoj stazi na Tvrđavi.

Odabrani izvođač imaće zadatak da nabavi i ugradi sintetičku podlogu, sertifikovanu od strane Svetske atletike tipa "Spray coating" debljine 13 mm, a isporučilac treba da je sa spiska sertifikovanih proizvođača podloge od strane SA.

Staza se sastoji od šest pojedinačnih staza u krivini, i osam u pravcu.

Prva staza dužine 400 m, sadržaće zaletišta za skok udalj i troskok, kao i komletnog segmenta na severnoj strani pod tartanom u okviru kojeg je smešteno zaletište za skok motkom, skakalište za vis, jama za stipl i zaletište za bacanje koplja. Na južnoj strani je projektovano zaletište za bacanje koplja.

Rok za podnošenje punuda je 29. jun 2020, a više o tenderu pogledajte OVDE.

Gradnja atletske staze u Smederevu je započeta 2012, kada je kamen temeljac u Tvrđavi postavio slavni skakač uvis Sergej Bupka, a tada je najavljeno da će staza nositi njegovo ime.

I. M.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.