Izvor: gradjevinarstvo.rs | Četvrtak, 21.05.2020.| 14:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kako obezbediti da zaposleni u kancelarijama budu na sigurnoj distanci?

Ilustracija
Ilustracija (Foto: motorangel/shutterstock.com)
Firma Weston Williamson + Partners dala je odgovor na pitanje kako obezbediti da zaposleni u kancelariji budu na sigurnoj distanci jedni od drugih.

Ova kompanija je dala predlog za "socijalno distancirano" radno mesto sa providnim panelima oko stolova, razmacima između zaposlenih i vratima koja se otvaraju bez direktnog kontakta. U pitanju su promene u radnoj praksi koje su kombinovane sa fizičkim izmenama u radnom prostoru, a sve u cilju da se zaposlenima, koji to žele, omogući bezbedan rad iz kancelarije.

Chris Williamson je rekao da je ovo predlog kako bi izgledale kancelarije u njihovoj kompaniji, i dodao da je akcenat stavljen na sigurnost zaposlenih.

Kako bi se povećao dostupan prostor po osobi u okviru firme, studio namerava da omogući najmanje polovini od 100 zaposlenih da svaki dan radi od kuće.

Izmene koje Weston Williamson + Partners namerava da napravi uključuju postavljanje zone za čišćenje u okviru lobija, postavljanje providnih barijera oko svakog stola i prilagođavanje vrata kako bi se omogućilo otvaranje bez dodirivanja kvake. Zatim, da se sastanci održavaju na otvorenom, kao i da se zaposle barista i kuvar, da zaposleni ne ulaze sami u zajedničku kuhinju.

Iako je ovaj plan osmišljen na bazi sopstvenog kancelarijskog prostora , Williamson veruje da bi on mogao da posluži kao predlog i drugim kompanijama koje pokušavaju da osmisle rad pod novim okolnosti i svoje zaposlene vrate u kancelarije. Naravno, plan je sklon promenama i u zavisnosti od raposreda svake kancelarije.

Williamson je dodao i to da želi da iskoristiti sada ovu situaciju za trajna poboljšanja kancelarijskog prostora i očekuje da će mnoge izmene biti trajne.

Dodao je da je ključno učiniti ove izmene sa stilom i gracioznošću, i iskoristiti ove okolnosti da se zapravo poboljšaju uslovi na radnom mestu, vodeći računa i o klimatskim promenama. Ulaganje u opremu za video konferencije i rad na daljinu isplatilo se tokom zatvaranja, što je dovelo do toga da je neophodno dalje investiranje u ovom pravcu kako bi se postigla veća fleksibilnost rada.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.