NavMenu

Rekonstrukcija nekadašnjeg hotela Vrmac u Prčanju u završnoj fazi - Otvaranje Blue Kotor Bay Premium Spa rizorta planirano za 15. jul

Izvor: Pobjeda Četvrtak, 21.05.2020. 08:31
Komentari
Podeli
Kotor (Foto: Faruk Kaymak/unsplash)Kotor
Rekonstrukcija bivšeg hotelsko-zdravstvenog kompleksa Vrmac u Prčanju, koja je počela u oktobru prošle godine u završnoj je fazi, a rok za završetak radova je 15. jun. Uskoro počinje obuka personala, posle čega će hotel u novom ruhu i sa novim imenom - Blue Kotor Bay Premium Spa Resort, biti zvanično otvoren 15. jula.

Bivši hotel Vrmac vlasnika Krolbay d.o.o. potpuno je renoviran i preuređen u premium rizort i zdravstveni kompleks koji će imati pet zvezdica. Ima 106 elegantnih i modernih smeštajnih jedinica, od kojih je određeni broj sa đakuzijem i privatnim bazenima, konferencijske sadržaje za do 200 ljudi sa prostorom za posluživanje – terasom sa pogledom na zaliv. Tu su pijano bar, kafe bar, glavni hotelski restoran Blue, a la kart restoran na plaži "light house", barovi na krovu za do 500 ljudi, dve plaže, kao i ostali sadržaji.

Direktor hotela Dejan Perić u razgovoru za Pobjedu kaže da ta investicija ima tri ciklusa, a da vrednost prvog koji se odnosi na rekonstrukciju i adaptaciju, iznosi više od 11,5 mil EUR.

Ime hotela promenjeno je zbog poslovnog koncepta koji je fokusiran na domaće i zapadno tržište.

- Naš biznis koncept je pretežno zapadno tržište, Norveška, Danska, Finska, Švajcarska, Nemačka, Engleska, ali i zemlje istočne Evrope. Ovo je prvi "adults only" hotel u Crnoj Gori, dakle naši gosti će biti samo osobe koje imaju više od 16 godina. Fokus je uglavnom na goste od 35 do 55 godina, a kreirajući koncept hotela želeli smo da preslikamo ambijent Boke, koji sugeriše mirnoću, uživanje i opuštenost. Cilj nam je odlična usluga, sjajna kuhinja, stvaranje nezaboravnih uspomena u mirnoj atmosferi, bez preglasnih zabavnih programa, žurki i sličnih događaja - kaže Perić.

Hotel će raditi tokom cele godine, a u zimskom periodu akcenat će biti stavljen na zdravstveni turizam, po čemu je taj kompleks godinama bio prepoznat.

- Koncept zdravstvenog turizma smo zadržali i želimo da ga razvijamo - kazao je Perić.

U sklopu hotela je i spa centar, unutrašnji bazen, restoran, prostor za zdravstveni sektor, sobe i apartmani. Perić naglašava da prilikom pripreme nije bilo improvizacija i da je sve rađeno po ugledu na svetski poznate hotelske grupacije.


- Tako će recimo, za vođenje spa-centra biti angažovana poznata međunarodna grupacija iz Turske. Imaćemo i hamam, prvi u Crnoj Gori, koliko ja imam informacije. Kada je u pitanju menadžment, okupili smo tim sa internacionalnim iskustvom, profesionalce koji su radili otvaranja prestižnih hotela i koji govore po nekoliko jezika - kaže Perić.

Održivost i briga za okolinu su prioriteti, pa će hotel imati svoje bunare, tj. mini hidrocentrale. Vodiće se računa i o uštedi električne energije, reciklaži otpada, a prečistač će obrađivati vodu kako bi bila tehnički ispravna za navodnjavanje. Blue Kotor Bay Premium Spa Resort prve goste očekuje u julu, a Perić veruje da će uprkos otežavajućim okolnostima, uspeti da se pozicioniraju na tržištu i da dodaju novu vrednost crnogorskom turističkom proizvodu.

U hotelu Blue Kotor Bay Premium Spa Resort biće zaposleno od 65 do 100 radnika.

- Akcenat je na zapošljavanju meštana. Međutim, odziv lokalnog stanovništva za sada nije značajan, ali je određeni broj onih koji su se javili takoreći već zaposlen - kaže Dejan Perić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.