NavMenu

Nadomak kanjona Sutjeske u planu jedinstven turistički objekat - U Bučju kod Priboja gradiće se škola za nastavu u prirodi, raspisan tender (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 19.05.2020. 13:57
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Priboj/autor: Milica Stojimirović)
Opština Priboj na jesen će dobiti jedinstven turistički objekat – školu u prirodi. Ministarstvo privrede raspisalo je tender za rekonstrukciju i prenamenu objekta škole u Bučju u turistički lokalitet, radi promocije turističkih potencijala Opštine.

Kako je za eKapiju izjavio Veljko Bojović iz Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja, nekadašnja osnovna škola biće pretvorena u dečje odmaralište i objekat za boravak u prirodi.

- Objekat će imati kapacitet od oko 60 ležajeva, kuhinju-restoran, teretanu i učionice za nastavu, a spoljno uređenje podrazumevaće dva terena za košarku, terene za odbojku i mali fudbal, rekreativne sprave za teretanu na otvorenom i igralište za mlađu decu – navodi Bojović.
(Foto: Opština Priboj/autor: Milica Stojimirović)

Prema njegovim rečima, prvobitna namena objekta je dečje odmaralište za organizovanje rekreativne nastave u prirodi, ali će biti otvoren i za turiste i ljubitelje netaknute prirode.

- Objekat će biti idealan i za planinarska društva zbog ambijenta u kojem se nalazi. Predeli izuzetnih odlika kao što su kanjon Sutjeske i blizina visoravni Krnjača povoljni su za slobodno penjanje i istraživanje biodiverziteta – ističe Bojović za naš portal.

Investicija je vredna 32 miliona dinara bez PDV-a a finansijeri su Ministarstvo privrede i Opština Priboj. Projekat za izvođenje radova izradila je firma Arhi-Dom projekt iz Priboja, a investitor je OŠ 9. maj iz Sastavaca. Idejno rešenje uradila je arhitekta Milica Stojimirović iz Beograda.

(Foto: Opština Priboj/autor: Milica Stojimirović)

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, spratnost budućeg objekta je Su+Pr+Sp+Pk, a imaće kamene zidove i drvenu stolariju. Predviđen je i parking prostor i spoljna rasveta.

Detalje tendera pogledajte OVDE.

Po rečima Bojovića, odmaralište će biti završeno do novembra ove godine.


B. Petrović


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.