Izvor: Tanjug | Utorak, 19.05.2020.| 08:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

LJAJIĆ: Devizni priliv u martu 76 mil EUR, zato pozivamo građane da letuju u Srbiji

Rasim Ljajić (Foto: YouTube/screenshot)
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je visina deviznog priliva u martu iznosila 76 mil EUR.

- U martu kada je epidemija počela i kada je proglašena pandemija u čitavom svetu, mi smo imali devizni priliv 76 mil EUR To je svega 8,5% manje nego u martu 2019. godine - rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, procenjivalo se da će devizni priliv biti oko 30 mil EUR u martu, a to što je mnogo veći od očekivanog, pripisuju tome da su građani Srbije koji su dolazili iz inostranstva koristili platne kartice.

- Zamislite koliki bi bio rast deviznog priliva u martu da nije bilo ove krize. Nastavio bi se sigurno onaj trend rasta od više od 15% i sve je govorilo u prilog tome da ćemo imati godinu gde bi ukupan devizni priliv iznosio više od 1,6 mlrd EUR - rekao je Ljajić.

Sada, kaže, ostaje da se smanji ta šteta i dodaje da, ukoliko šteta u Srbiji na godišnjem nivou bude manja od milijardu evra deviznog priliva, može se reći da smo "prošli bolje nego što smo se nadali".

Ističe da je upravo zbog toga Turisticka organizacija Srbije pokrenula kampanju "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju" kojom poziva građane da letuju u zemlji, a koja će, kako ocenjuje, privući mnoge građane.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.